El Congrés elimina la potestat de donar un bolet als fills0

516 20/12/2007, 21:42   

El ple del Congrés dels Diputats ha aprovat avui, en contra de la posició del PP, CiU i PNB, l'eliminació de dos articles del Codi Civil que concedeixen als pares i tutors la potestat de "corregir raonablement i moderadament" els nens, fet que elimina la cobertura legal al comunament denominat bolet.

Aquesta modificació legal està inclosa com a disposició addicional al projecte de llei d'adopció internacional, que ha tornat al Congrés després del seu pas per la Cambra alta. Així, la Cambra baixa ha tombat les tres esmenes sobre aquest assumpte introduïdes la setmana passada al Senat amb els vots de CiU, PNB i PP.

D'aquesta manera, a partir d'ara els pares no estaran emparats legalment per donar una bufetada als seus fills, ja que el nou text del Codi Civil estableix que els progenitors podran reprendre els menors "amb respecte a la seva integritat física i psicològica".

Pares sense autoritat

La diputada Lourdes Méndez (PP) no ha entrat a avaluar si "està bé o no" donar un bolet als menors, i ha agregat que la Real Academia Española no diu "que corregir sigui donar una bufetada". Aquesta iniciativa, ha afegit, vol deixar els pares sense potestat de reprendre els fills.

Per part de CiU, Jordi Jané ha manifestat que aquest projecte de llei "no era la millor via per modificar el Codi Civil" i ha demanat que aquest tema no es tregui de context. És evident, ha dit, que cap formació política defensa el maltractament als fills.

Correcció raonable

De la mateixa manera, la diputada del PNB Margarita Uría ha defensat que el Codi Civil parla de "correcció raonable i moderada", cosa que, segons el seu parer, no significa que s'empari la violència física. Igualment, ha destacat que la Fiscalia General de l'Estat manté que l'educació dels fills implica corregir-los pel bé de la seva educació.

El diputat del PSOE Mario Bedera ha asseverat que la legislació no pot "consentir que es deixi oberta la possibilitat del maltractament" i ha apuntat que "davant la correcció s'ha d'imposar el respecte".


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal