Suprem reconeix delicte d'atemptat en l'agressió dentista de Seguretat Social0

585 27/12/2007, 18:56       #Salut laboral,

El Tribunal Suprem ha reconegut un delicte d'atemptat en l'agressió que va patir el 2004 un dentista de Catalunya, causada per un pacient a qui havia extret una peça dental, ja que considera que la víctima actuava com a funcionari públic.

L'alt tribunal imposa una pena d'un any de presó per aquest delicte a l'agressor, a més de cinc anys per un delicte de lesions amb agreujant de traïdoria.

L'acusat va clavar al metge un ganivet o instrument similar al braç dret i el costat després de recriminar-li que li havia fet mal quan li va extreure una dent al centre d'assistència primària de Can Gibert del Pla de Girona.

Les lesions, que van requerir l'hospitalització de la víctima, li van causar una incapacitat total i absoluta per a la professió de metge odontòleg.

Interessos públics

El Suprem argumenta que, amb el delicte d'atemptat, se sancionen els fets que ataquen el funcionament de les prestacions relatives a l'interès general que l'Administració ha d'oferir als ciutadans. La sentència al·ludeix a la qualitat de funcionaris públics de metges i infermers de la Seguretat Social, a més de recordar altres condemnes similars per atemptat.

L'activitat prestada no era privada, diu el Suprem, sinó emmarcada en el sistema de salut públic, "de manera que amb la seva agressió no només afectava el particular, sinó també interessos públics consistents en la protecció de la correcció de la funció pública".

Indemnització de més de 64.500 €

A més de la pena de presó, el tribunal ha imposat a l'agressor una indemnització de 64.592 euros i la prohibició d'acostar-se a la víctima a menys de 500 metres i de comunicar-s'hi.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal