Per què anem a la vaga? 0

2971 14/01/2008, 08:24       #Vaga, #LOGSE, #LEC, #Comunicats,

Les propostes contingudes en el document de bases de la Llei d'Educació Catalana són l'apuntalament d’una ideologia educativa que començà amb la LOGSE i que ara, un cop aconseguit l'objectiu de neutralitzar l'ensenyament públic, el relega definitivament a funcions merament assistencials. Això implica una reconversió dels centres públics en "pàrquings" d'adolescents i una desregulació de les condicions laborals del professorat, fet que comporta una pèrdua de drets laborals, professionals i d'independència ideològica innacceptables. La condició de funcionari públic desapareix fàcticament del sector de l'ensenyament.

El 14 de febrer, ASPEPC·SPS anem a la vaga perquè

1.- Les mesures que proposa aquesta llei no són la solució al problema educatiu, sinó la seva causa.

2.- L’autonomia de centre no és cap millora, sinó la simple fragmentació del sistema educatiu. Promou –com ja s’ha pogut comprovar- la progressiva diferenciació entre centres segons la seva ubicació. Això és una vulneració flagrant del principi d’igualtat d’oportunitats i del dret universal a una educació de qualitat.

3.- El reforçament de l’autoritat dels directors per mitjà de la contractació del professorat equival a una patent de cors que afavoreix el clientelisme predemocràtic. La pretesa “llei de país” anunciada pel conseller Maragall aplica a tot el professorat el sistema de selecció d’interins propi de la dictadura franquista. El de selecció de directors, també s’hi assembla força.

4.- La gestió dels centres públics per part d’entitats privades –sigui quina sigui la seva naturalesa- és una irresponsalibitat política i una estafa social que liquida la xarxa pública i la integra a l’estructura de l’ensenyament privat. La LEC aboleix de facto l’ensenyament públic i, consegüentment, sotmet el professorat de la pública al règim laboral de la privada.

5.- La pretensió d’avaluació del professorat per part d’organismes privats i amb criteris no acadèmics és un intent de control que té com a únic objectiu la docilitat laboral.

I PERQUÈ CONSIDEREM

1.- Que la condició de funcionari públic és una garantia d’independència intel·lectual i un dret democràtic irrenunciable.

2.- Que la nostra tasca és primordialment la trasmissió de coneixements. Això garanteix a les joves generacions l’adquisició d’una formació cultural que, amb independència del seu origen social, els forneixi de la maduresa personal que faculta al ple exercici de la ciutadania i a una vida professional digna.

3.- Que l’educació no ha d’estar sotmesa als dictats i requeriments circumstacials de l’empresa privada ni és un àmbit que s’hagi de mercantilitzar.

4.- Que l’ensenyament públic ha de ser el pal de paller del sistema educatiu del país i la privada concertada, en tot cas, subsidiària.

5.- Que tota llei educativa que vulgui merèixer aquest nom ha de promoure la cultura de l’esforç i que l’ensenyament públic és una garantia d’igualtat d’oportunitats.

6.- Que la causa fonamental del deteriorament del sistema educatiu han estat les polítiques educatives impulsades i promogudes des de la implantació de la LOGSE i el reforçament de la privada concertada. Que aquestes polítiques han estat inspirades en teories pedagògiques pseudocientífiques i obsoletes. Que tot aquest despropòsit ha estat propiciat per polítics cínics i per la seva legió de presumptes i presumptuosos experts instal·lats en torres d’ivori des de les quals pretenen pontificar sobre una realitat que desconeixen, però de la qual se n’aprofiten.

7.- Que ara se’ns vol imposar un “TRÁGALA” que carrega sobre nosaltres la incompetència dels qui ens han estat manant tots aquest anys, que deixa l’excel·lència a la privada i que resol el problema de l’ensenyament públic decretant que s’ha de deixar d’ensenyar.

I PERQUÈ ESTEM FARTS DE XERRAMECA PSEUDOPEDAGÒGICA BUIDA DE CONTINGUTS, PERÒ PLENA A LES BUTXAQUES D’ALGUNS;

DE PALLASSADES EDUCATIVES AMB PRETENSIONS DE VERITATS SACROSANTES;

D’HAVER D’AGUANTAR I APLICAR DIA A DIA BAJANADES I GROTESCOS RITUALS QUE TOTHOM SAP QUE NO SERVEIXEN PER A RES.

PER TOT AIXÒ, I PER MOLTES COSES MÉS, PERQUÈ N’ESTEM TIPS,

EL PROPER 14 DE FEBRER

ANIREM A LA VAGA!
logo aspepc·sps


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal