Planificació racional? El cas de l'IES Illa dels Banyols 0

946 25/01/2008, 10:20       #Mobilitzacions,

A l’IES Illa dels Banyols del Prat del Llobregat s’imparteixen ensenyaments d’ESO, Batxillerat i cicles Formatius de grau mitjà i superior i PTT’s. Els serveis territorials del Departament d’Educació al Baix Llobregat han informat a la direcció i professors del centre que volen convertir-lo en un centre de “referència” de la formació professional. Per acomplir aquest objectiu, han presentat una proposta tancada de projecte per a traslladar, a partir del curs que ve, les línies d’ESO i Batxillerat a un centre proper que no reuneix les condicions per a tal fi.

És una antiga escola de primària convertida en IES, sense espais, que no ha estat reformat ni habilitat i no compta amb els mitjans mínims necessaris per a seguir oferint l’excel·lent servei que l’IES Illa dels Banyols ha proporcionat els darrers anys a les famílies i alumnes d’El Prat. Cal tenir present que l’actual nivell del centre així com els seus mitjans són el resultat de la gran feina feta pel claustre i la direcció del centre, que van partir d’unes condicions inicials molt precàries i adverses.

D’altra banda, i de manera no menys incomprensible,també es mouran del centre alguns cicles també seran intercanviats amb d’altres centres, desfent un trasllat anterior molt costós.

El trasllat compta naturalment amb l’oposició total de tota la comunitat educativa, alumnes, famílies i professorat. Malgrat tot, els responsables de Serveis territorials no han acceptat, pel que sembla, cap canvi.

El professorat de l’institut, en defensa dels interessos dels alumnes, ha proposat que, si el trasllat és inevitable –per la qual cosa no han rebut cap explicació coherent- es faci un cop condicionat el nou centre. La resposta ha estat assegurar que hi ha haurà espais per a les classes – més mòduls- i una reestructuració cosmètica d’un petit centre on ja actualment no hi ha espais per a atendre correctament l’única línia d’ESO que té.

Finalment, tot i que s’asseguri tenir els càlculs fets, tampoc no ha quedat clar el destí de tot el professorat que es veuria afectat.

- Aquest és un bon exemple de planificació, de gestió, de defensa de la feina dels centres educatius? - Perquè cal desmantellar un centre que funciona perfectament i malbaratar uns recursos públics tan durament assolits i tan ben emprats fins ara? - És així com hem d’entendre la pretensió, proclamada des del Departament, que hi hagi més alumnat al Batxillerat perquè pugui optar no només a l’accés a la universitat sinó també a la formació professional de grau superior? - Perquè cal fer desaparèixer l’IES Illa dels Banyols?

Manifest del professorat de l'IES Illa dels Banyols


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal