Maragall ofereix diàleg als sindicats si suspenen la vaga0

583 30/01/2008, 10:09       #Vaga, #LEC,

Es pot evitar la vaga del dia 14 de febrer a l'educació pública contra el document de bases de la llei catalana d'educació (LEC)? El Departament d'Educació va fer ahir, a quinze dies per a la jornada de protesta, un intent per aturar-la. El conseller d'Educació, Ernest Maragall, va trametre una carta a les vint-i-una entitats signants del Pacte Nacional per a l'Educació on s'ofereix a «prosseguir els contactes i el diàleg per aprofundir en els continguts de la llei» i a convocar «així que sigui possible» i «en un clima constructiu» la comissió del Pacte Nacional. Els sindicats tenen previst formalitzar avui la convocatòria de vaga.

Si els sindicats convocants de la vaga del 14 de febrer desconvoquen la protesta, el Departament d'Educació convocarà immediatament la comissió de seguiment del Pacte Nacional per a l'Educació per «aprofundir en els continguts de la futura llei». Això és el que es desprèn de la carta que ahir van rebre les entitats signants del pacte, entre les quals hi ha els sindicats convocants de la vaga CCOO i FETE-UGT. En la carta, Maragall assenyala que «així que sigui possible» fer-ho en un clima constructiu convocarà la comissió de seguiment del pacte per «recollir de manera sistemàtica i ordenada el conjunt de les aportacions al document de bases». El conseller també indica que més enllà d'aquesta hipotètica reunió té previst «en les pròximes setmanes» convocar les entitats signants del pacte de manera bilateral. Els últims dies, destacats dirigents sindicals havien demanat a Maragall que fes un gest per intentar aturar la protesta i obrir un possible diàleg.

REUNIÓ D'URGÈNCIA

Per la portaveu de Comissions Obreres (CCOO), Mayte de Agorreta, la possible convocatòria de la comissió del pacte nacional és una demanda que van fer els sindicats la setmana passada i «no té res a veure amb la convocatòria de vaga». Els sindicats demanen la retirada del document de bases de la LEC, cosa que el departament no té cap mena d'intenció de dur a terme. Tant CCOO com FETE-UGT es van reunir d'urgència després de conèixer la carta del conseller i van decidir rebutjar l'oferta. Aquest matí, a les deu en punt, els cinc sindicats convocants de la vaga entraran al registre del Departament de Treball de la Generalitat la convocatòria de la vaga a l'ensenyament públic perquè «no hi ha cap novetat».

Els estudiants, per la seva banda, sí que creuen que la carta enviada pel conseller té una estreta relació amb la convocatòria de vaga i és un intent d'aturar-la oferint diàleg.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal