Les universitats rebran una prima si racionalitzen la plantilla0

464 31/01/2008, 13:45   

Les universitats que aconsegueixin redimensionar la plantilla de professorat per adaptar-la a les necessitats canviants de la seva oferta d'estudis rebran, a partir d'aquest any, un finançament addicional. La Conselleria d'Innovació, Universitats i Empresa ha previst destinar 10 milions d'euros a aquest concepte durant l'any 2008, una quantitat que creixerà fins als 15 milions l'any que ve i se situarà en els 20 milions el 2010.

Aquest estímul econòmic figura dins dels 89 milions d'euros que, l'any 2008, es dedicaran al finançament variable per objectius, una quantitat que es vol doblar en un termini de dos anys fins a col.locar-se en els 175 milions. Els diners que reben ara les universitats públiques catalanes en funció del compliment de determinats paràmetres no arriben al 15% de les transferències corrents.

ACORDS AMB EL PROFESSORAT

La mesura que ara s'inaugura per racionalitzar les plantilles de determinats estudis pretén que les universitats, malgrat les limitacions que imposa, per exemple, la regulació laboral del funcionariat, siguin capaces de reassignar llocs de treball a partir de la recerca d'acords amb el professorat a qui es pugui recol.locar en estudis afins.

El professorat de les universitats públiques catalanes ha crescut un 17% des del curs 2001-2002 fins al 2005-2006, i ha passat dels 11.625 docents als 13.694. Durant el mateix període l'ingrés de nous alumnes a les aules universitàries ha caigut al voltant d'un 1%. Els desajustos més greus es detecten en uns quants estudis que estant sent sol.licitats per molt pocs alumnes d'una forma ininterrompuda durant els últims anys.

La Conselleria d'Innovació, Universitats i Empresa ha començat a exigir a les noves propostes d'estudis presentades per les universitats que prevegin establir "mecanismes que permetran eventualment una revisió de la titulació si es produïssin canvis significatius en la demanda social o de matrícula per part dels estudiants".

Es tracta de concretar diferents fórmules que possibilitin la reducció de places d'oferta, propostes de diversificació dels estudis o fins i tot per abordar com s'elimina la titulació si fos necessari, tot això per evitar en el futur els desajustos entre els recursos humans de què disposen els centres i les necessitats que sorgeixin.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal