L'estudi de l'anglès, al seu lloc0

409 06/02/2008, 09:05   

Només algú molt des- orientat pot negar la importància extraordinària que avui té el coneixement d'idiomes, particularment de l'anglès. El que, en canvi, em resulta incomprensible és que les nostres autoritats educatives (de primària, secun- dària i universitat) creguin que millorarà l'ensenyament si l'anglès es fa servir a classe per explicar altres matèries.

Suposem que després d'esforç i d'inversions milionàries, alguns professors puguin ser tan àgils i espontanis quan ensenyen en anglès com quan ho feien en català. Però, ¿com quedarà llavors la interactivitat a l'aula? ¿Què passarà amb els alumnes que sovint ja tenen dificultats per entendre el que se'ls explica, si han de seguir en anglès? ¿Com intervindran a classe? ¿Quins apunts agafaran? ¿Quines idees elaboraran pel seu compte?

Tant de bo, al final de secundà- ria els nostres alumnes tinguessin, per exemple, els coneixements d'anglès, francès i alemany que tenen els alumnes del seu nivell a Holanda. No cal pujar fins a Finlàndia. I és increïble que la majoria d'alumnes i de professors (sí, de professors) universitaris no dominin l'anglès amb certa comoditat, tant per entendre'l com per expressar-s'hi. Però això no s'aconsegueix embolicant la troca, sinó estudiant idiomes de debò.

Si un bon aprenentatge de la llengua és fonamental, que sigui el català la llengua que s'aprengui, que s'aprengui bé, molt bé, i que es faci servir amb bon nivell com a llengua vehicular en totes les assignatures. Això garantirà comprensió, capacitat d'explicar-se un mateix i capacitat per pensar per compte propi. I, paral.lelament (vull dir, en classes de llengua), que també s'aprenguin el castellà, l'anglès i totes les llengües que convingui. ¿Que es vol donar més impor- tància a l'anglès? Doncs, endavant, que es faci, però no a base de destruir la importància educativa de la llengua del país o de convertir l'aprenentatge de les matèries escolars en una cursa d'obstacles absolutament ineficaç i insuperable.

No hem de participar en l'anglobeneiteria cultural. Això no porta a més modernitat sinó a més submissió.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal