El personal de la Generalitat podrà fer classes al Consorci per a la Normalització Lingüística0

595 06/02/2008, 09:49   

El personal al servei de l’administració de la Generalitat podrà compatibilitzar la seva feina amb la docència al Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), en el marc del Pla d’Acolliment Lingüístic adreçat a persones immigrants. La iniciativa respon a la voluntat del Govern de dotar el CPNL amb més personal docent capacitat per fer front a l’increment de cursos de català per a adults que s’hi organitzen, d’acord amb aquest Pla.

El personal de la Generalitat, com qualsevol altre docent, haurà d’acreditar les titulacions requerides per poder donar classes.

El Pla d’Acolliment Lingüístic (que és un dels eixos fonamentals del Pla de Ciutadania i Immigració 2005-2008, aprovat el 28 de juny de 2005) té l’objectiu de facilitar la integració de les persones immigrades a través de la llengua catalana. Una de les mesures contemplades és una àmplia oferta formativa que requereix un elevat nombre de docents. Els professionals amb què fins ara compta el CPNL i els tècnics de planificació lingüística són insuficients per portar la política d’acolliment lingüístic del Govern programada per als propers anys.

En virtut d’aquest acord podran exercir aquesta segona activitat de docència al Consorci per a la Normalització Lingüística:

· El personal tècnic de planificació lingüística.

· El professorat d’ensenyaments de nivells no universitaris amb la titulació i l’especialització requerida.

· El personal que presta servei a l’administració de la Generalitat i que té la titulació i l’especialització requerida.

Les titulacions requerides per poder exercir la docència al CPNL són:

· Llicenciatura en Filologia catalana

· Titulació de mestre de català

· Qualsevol altra llicenciatura, diplomatura o 1r cicle universitari complert, més el nivell D de català

També han de demostrar coneixements de didàctica, de dinamització o d'assessorament (formació específica), dins o fora de l'expedient acadèmic.

El Consorci per a la Normalització Lingüística, creat l'any 1989 com a òrgan territorial d'aplicació de la política lingüística del Govern, està format actualment per la Generalitat de Catalunya, més de 80 ajuntaments, 37 consells comarcals i la Diputació de Girona. El Consorci desenvolupa estratègies i accions per garantir l'extensió territorial del coneixement i l'ús de la llengua catalana.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal