Els sindicats volen paralitzar dijous l'activitat escolar0

622 12/02/2008, 09:10       #Vaga,

Els cinc sindicats amb més quota de representació en l'ensenyament públic, USTEC- STES, CCOO, ASPEPC·SPS, UGT i GGT, recolzen la celebració d'una jornada de vaga en el sector per aquest dijous per exigir al conseller d'Educació, Ernest Maragall, la retirada de les anomenades bases de la futura llei d'educació de Catalunya.

El pols, plantejat des de fa setmanes, sembla inajornable. Maragall ha reiterat la seva disposició al diàleg, però les forces sindicals demanen senzillament que s'arxivi el document de bases i que s'obri un procés de negociació sobre els continguts de la llei.

RATIFICACIÓ

Els convocants de la protesta es van ratificar ahir en la seva decisió de tirar endavant la jornada de vaga. Maragall, que ahir va instar els sindicats a "pensar més enllà del 14 de febrer", també la veu com inevitable. Les crides d'última hora, com la realitzada per ICV-EUiA per suspendre l'aturada, no tenen possibilitats de prosperar.

La formació ecosocialista va demanar als sindicats que acceptin la mà estesa del conseller malgrat que, igual que els convocants de la protesta, diu que no comparteix alguns dels plantejaments que s'esbossen en les bases, com la possibilitat de cedir la gestió de centres públics a ens municipals o privats. La protesta ha obert una esquerda en el denominat Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE), un front que en els últims anys ha abanderat diferents iniciatives en pro de l'ensenyament públic. Ni els moviments de renovació pedagògica ni les federacions d'associacions de pares d'alumnes secunden els postulats sindicals.

Malgrat no estalviar crítiques a les bases fetes públiques per la Conselleria d'Educació, ni els uns ni els altres creuen en les bondats de l'aturada que patrocinen els sindicats. Més bel.ligerant, la Federació d'Associacions de Pares d'Alumnes (FAPAC), a la qual pertanyen gairebé 1.800 associacions, ha subratllat que la vaga "no és la via adequada per incidir en la futura llei", com tampoc comparteix la forma en què Educació ha gestionat l'elaboració i difusió del document de bases. "Decepció" és la paraula elegida per la FAPAC per resumir la topada entre els uns i els altres que s'escenificarà dijous que ve.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal