Els sindicats qualifiquen d'abusius els serveis mínims0

545 13/02/2008, 20:43       #Mobilitzacions,

ASPEPC·SPS, CCOO, CGT, UGT i USTEC·STEs, recomanen a les famílies que demà no duguin els nens a l'escola

Creix la tensió entre el Departament d'Educació i els sindicats la vigília de la vaga de mestres. La Generalitat ha dictat uns serveis mínims per mantenir les escoles obertes i els sindicats els consideren abusius i desproporcionats, i ja han anunciat que hi recorreran. Creuen que vulnera el dret a la vaga i afirmen que mai fins ara s'havien dictat uns serveis mínims com aquests. És més, recomanen a les famílies no dur els nens a l'escola. Els serveis mínims obliguen a tenir un 25% del personal a les escoles bressol; als centres d'infantil i primària, el director i un mestre per a cada quatre grups, i als instituts, el director. També hi ha d'haver, a tots els centres, almenys una persona d'administració i serveis.

Els cinc sindicats que convoquen la vaga de mestres i professors de demà consideren abusius els serveis mínims que ha determinat el Departament de Treball. Creuen que, amb aquesta ordre, es vulnera el dret de vaga. Afirmen que en anteriors convocatòries no s'havien dictaminat mai uns serveis mínims com aquests.

A més, consideren que l'ordre de serveis crea una falsa imatge que els alumnes tindran prou atenció a les escoles, la qual cosa genera una situació de risc per als nois i noies. Per aquest motiu, els sindicats han anunciat que pensen recórrer contra aquests serveis mínims.

Què preveuen els serveis mínims?

Treball ha decretat uns serveis mínims que obliguen els centres a estar oberts durant tota la jornada en l'horari escolar habitual, perquè els pares no es trobin amb el problema de no saber on portar els fills. A les llars d'infants, com a mínim, hi haurà d'haver el 25% del personal docent.

Als centres d'infantil i primària, en canvi, s'exigeix la presència d'un membre de l'equip directiu i, a més a més, dos mestres a les escoles d'una sola línia, i quatre a les de dues línies. Pel que fa als instituts, n'hi haurà prou amb un membre de l'equip directiu.

El detonant

El detonant de la vaga és el document de bases de la futura llei d'educació catalana. El govern ja ha anunciat que busca una reforma de fons de tot el sistema educatiu. I busca també, segons diu el conseller Maragall, el màxim consens possible, polític i social, però, per contra, ha topat de cara amb tots els sindicats de l'ensenyament públic.

S'oposen a la possibilitat que una entitat privada sense ànim de lucre gestioni una escola pública, a unes direccions escolars més professionals i amb més poder, i a una major autonomia dels centres educatius per definir un projecte propi i escollir el perfil dels seus mestres. A més, denuncien que no es parla de temes com el finançament, l'ensenyament de 0 a 3 anys o l'educació en el lleure.

Els sindicats han trobat la complicitat dels alumnes, però no la dels pares. Directius de l'escola pública, el col·legi professional que acull els docents i la federació de moviments de renovació pedagògica sí que veuen amb bons ulls les reformes que proposa la llei.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal