CCOO i UGT trenquen la unitat del professorat0

1100 16/02/2008, 09:56       #Vaga, #Mobilitzacions,

CCOO i UGT, convocants de la vaga del professorat, demanen ara dialogar amb Maragall. Envien una carta al conseller instant-lo a negociar tot i que no s'han retirat les bases de la llei d'educació.

Menys de vint-i-quatre hores després de la vaga de mestres i professors en protesta per les bases de la llei d'educació, CCOO i UGT, dos dels cinc sindicats convocants de la protesta, van demanar ahir al conseller Ernest Maragall iniciar un procés de diàleg per elaborar la futura llei "en el marc del consens aconseguit en el Pacte Nacional per l'Educació".

La petició es va fer arribar a través d'una carta, firmada per dotze de les entitats firmants del pacte educatiu entre les quals figuren els dos sindicats i les seves respectives federacions d'ensenyament, a més de les associacions de pares i els moviments de renovació pedagògica i les entitats municipalistes.

En la missiva, s'afirma que "ara com ara, ja es donen les circumstàncies que fan possible que recuperem el consens assolit en el marc del pacte" i es demana al conseller que "en un termini raonable d'uns deu dies" convoqui la reunió de la comissió de seguiment de l'acord per "concretar el procés de debat i tramitació" de la llei.

No feia ni un dia que CCOO i UGT asseguraven que no s'asseurien a negociar si el document de bases proposat pel govern no es retirava. Ahir, quan van enviar la seva oferta de diàleg, Maragall havia reiterat la seva intenció de mantenir el document.

Cal recordar que els dos sindicats, al contrari d'USTEC-STEs, sí que van firmar el Pacte per l'Educació ara fa dos anys. Un dia abans de formalitzar oficialment la convocatòria de vaga, CCOO i UGT havien rebutjat reunir-se amb Educació en el marc de la comissió de seguiment del Pacte.

La portaveu d'USTEC-STEs, Rosa Cañadell, va insistir ahir -abans de conèixer aquest oferiment al diàleg per part dels altres dos sindicats- en la convocatòria de noves mobilitzacions si el conseller no retira les bases de la llei. Cañadell també va denunciar, en declaracions a TV3, una "manipulació intencionada per desprestigiar l'escola pública" per, va dir, "després poder-se-la carregar". La portaveu del sindicat majoritari al sector públic va admetre que no podia "jurar" les dades de seguiment de la vaga difoses pels sindicats, que situaven la participació entorn del 80%, en no disposar "ni del desplegament ni dels mitjans" del departament.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal