Tornarem a la vaga0

916 29/02/2008, 09:28       #Vaga, #Mobilitzacions, #Comunicats,

La vaga del 14-F ha marcat un punt d’inflexió entre el professorat de l’ensenyament públic. El seguiment va ser massiu i l’assistència de més de 60.000 persones a la manifestació de Barcelona, així com uns quants milers a Tarragona, Lleida, Girona i Tortosa, palesa el rebuig dels docents a una llei que s’ha fet a les seves esquenes i que els posa com a moneda de canvi d’un projecte privatitzador que arracona la pública en benefici de la privada concertada.

Després de l’èxit, i transcorregudes ja dues setmanes, el Departament d’Educació no sembla haver-se donat per assabentat i segueix pretenent tirar endavant el projecte sota la còmica ombrel·la d’una comissió de seguiment del Pacte Nacional, l’únic mèrit dels membres de la qual és haver signat aquest document. Així de simple, qui ha dit «sí senyor» tindrà la simulació d’una negociació feta a mida. Qui hagit dit «no al Pacte Nacional» queda com quedarà l’ensenyament públic si això tira endavant: en les tenebres. Unes tenebres que inclouen la majoria sindical i tots els que van anar a la vaga el 14-F.

Doncs bé. Sembla que no es vol entendre que al professorat se li ha acabat la paciència. Sembla que es vol minimitzar l’impacte i el significat de la vaga del 14-F, tal vegada en la confiança que ignorar una realitat produeix la seva desaparició. En definitiva, la Conselleria d’Educació ha optat per amagar el cap sota l’ala.

Res d’això ens serveix. Reclamem la retirada d’un document que anorrea l’ensenyament públic, converteix els instituts en franquícies i situa el professorat en una posició d'indefensió total davant l'arbitrarietat de les direccions fidels al règim de torn . Ho anunciarem ben aviat: si res no canvia tornarem a la vaga.

logo aspepc·sps


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal