60 professors són agredits cada dia a França0

746 01/03/2008, 14:05       #Violència escolar, #Salut laboral,

Mentre l'opinió pública francesa està sota l'impacte de l'esgarrifós testimoni d'una professora d'institut que va rebre set punyalades d'un alumne en plena classe --el judici se celebra aquests dies--, un informe oficial revela que els episodis de violència a l'escola són cada vegada més freqüents. A França, cada dia una mitjana de 60 professors d'institut i d'ESO són objecte d'agressions verbals o físiques.

Segons les dades de l'Observatori Nacional de la Delinqüència, entre el 2002 i el 2006, el nombre d'agressions s'ha incrementat el 30%. El 69% són insults o amenaces greus, i el 9,4%, actes de violència física sense armes. Dels 24.329 incidents coneguts entre el setembre del 2005 i el juny del 2006, 2.275 corresponen a agressions físiques sense arma. És a dir, més de sis al dia en període escolar. Normalment són cops, puntades o cops de puny. Els insults o amenaces greus en aquest termini arriben a 17.000.

L'estudi considera "no excepcionals" els actes més violents. El 2005-2006 es van registrar "uns 230 actes de violència física amb arma, així com unes 40 violències físiques de caràcter sexual". Les agressions als professors varien en funció de la situació del centre, però es conclou que en el citat curs l'exposició dels ensenyants va ser de mitjana set vegades més alta que l'anterior. La majoria dels agressors són nois, encara que la implicació de les noies arriba al 22%. Els alumnes més perillosos solen ser els més grans, menys als centres de formació professional, on passa el contrari.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal