Els sindicats amenacen amb més vagues0

577 04/03/2008, 09:26       #Vaga, #Mobilitzacions, #LEC,

El mateix dia que es reunia la comissió de seguiment del Pacte Nacional per a l'Educació, formada, entre altres forces sindicals, per CCOO i Fete-UGT, els cinc sindicats que van convocar la vaga del 14 de febrer passat van voler donar una imatge d'unitat i van amenaçar amb una altra vaga per l'abril en l'ensenyament públic si abans del pròxim dilluns 10 de març el conseller d'Educació no obre una via de diàleg per a la reforma educativa amb el comitè de vaga, format pels sindicats Ustec-Stes, CCOO, Aspepc-Sps, Fete-UGT i CGT.

Els sindicats van demanar un nou marc de negociació sense exclusions i es van conjurar tots ells per mantenir la unitat sindical, tot i que des de CCOO, Isidre Rabadà va demanar que el nou marc politico-social que es constitueixi parteixi d'un acord, el pacte nacional, que rebutgen tant Ustec com Aspepc.

Poques hores després, una nota feta pública ahir al vespre després de la reunió de la comissió de seguiment del pacte, el Departament d'Educació es va comprometre a «donar viabilitat» a una proposta per ampliar la mesa sectorial –un òrgan que tracta els aspectes laborals del professorat– a altres sindicats representatius. Amb aquesta proposta s'incorporaria el sindicat majoritari de l'ensenyament privat, la USOC; però en quedaria fora la CGT, un dels sindicats convocants de la vaga. En una carta que els cinc sindicats van enviar divendres passat al conseller d'Educació, Ernest Maragall, li demanen que negociï la reforma amb el comitè de vaga i retiri el document de bases de la llei catalana d'educació (LEC), un document que, per cert, ja no estarà vigent a l'abril perquè hi haurà sobre la taula l'articulat de la llei, que podria entrar al Parlament al juny.

El Consell Escolar tem que es privatitzi l'educació

El Consell Escolar de Catalunya, un òrgan consultiu que representa la comunitat educativa, alerta en el dictamen que s'ha d'aprovar demà –al qual ha tingut accés El Punt– que de la manera com es planteja la reforma educativa en el document de bases es podria anar a un procés de privatització de l'ensenyament. De tota manera, i per aigualir l'eufòria que poguessin tenir amb aquesta lectura els que han defensat que es va cap a la privatització, bàsicament els sindicats de mestres, el dictamen no planteja que es retiri cap punt del document. Es limita a dir que se sigui «més curós, precís i concret, sense perdre de vista la responsabilitat de l'administració».

Molt més taxatiu és el Consell Escolar en relació amb la proposta d'Educació d'avançar per llei l'escolarització obligatòria dels 6 als 3 anys. El Consell Escolar assenyala que ara el que cal és «millorar» l'etapa de 3 a 6 anys sense fer-la obligatòria per a totes les famílies. En general, el Consell Escolar retreu al Departament d'Educació les «llacunes i ambigüitats» del document de bases. A més, i recollint la majoria de les opinions de la comunitat educativa –pares i mestres–, considera que hi ha elements importants del Pacte Nacional per a l'Educació que «no s'han recollit» en el document de bases.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal