El TS andalús reconeix el dret a objectar contra Educació per a la Ciutadania0

389 05/03/2008, 09:16   

El Tribunal Superior de Justícia d'Andalusia (TSJA) ha reconegut a uns pares el dret a objectar contra l'assignatura d'Educació per a la Ciutadania. Segons els jutges, aquesta utilitza conceptes d'indubtable transcendència ideològica i religiosa com són l'ètica, la consciència moral i els conflictes morals.

La sala contenciosa del TSJA es basa en les doctrines del Tribunal Constitucional i del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) per equiparar el dret a oposar-se a aquesta assignatura amb el dret a l'objecció a qualsevol assumpte que pertanyi al "claustre íntim de creences".

Aquesta primera sentència a favor dels demandants contrasta amb una altra emesa al febrer pel Tribunal Superior d'Astúries, que va negar que existeixi el dret a objectar contra l'assignatura.

Per raons filosòfiques o religioses

El TSJA ha confirmat així el dret d'uns pares de Bollullos del Contado (Huelva) que el seu fill no cursi Educació per a la Ciutadania ni sigui avaluat de la matèria, fet que ja els va reconèixer el gener passat en un acte de mesures provisionals.

"És raonable que els demandants, per raons filosòfiques o religioses que no tenen per què exposar detalladament, puguin estar en desacord amb una part de l'assignatura", han dictaminat els jutges.

Més recursos similars

En la sentència emesa ara, el TSJA diu que els pares no han rebut de l'Estat i els centres docents la informació que exigeix el TEDH perquè puguin exercir el seu dret a educar els seus fills. "En el nostre cas, aquesta informació no s'ha subministrat", han declarat els objectors, que consideren que l'assignatura té un alt grau d'indefinició.

Encara que aquest és el primer cas sentenciat, la mateixa sala del TSJA té sobre la taula recursos similars d'una desena de pares andalusos. Per tant, és previsible que les pròximes setmanes es dictin sentències similars.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal