El Consell Escolar aprova entre aplaudiments l'informe sobre la LEC0

595 06/03/2008, 09:25       #Mobilitzacions, #LEC,

Va saltar la sorpresa ahir al Consell Escolar de Catalunya. El sindicat USTEC-STEs, que abans de la reunió havia anunciat que «no donaria suport» a l'informe del Consell Escolar, entre moltes altres qüestions perquè no rebutja la via que permet la privatització de l'ensenyament, no es va oposar finalment al document del Consell Escolar.

Tornarem a la vaga!

Butlletí de la Federació ASPEPC·SPS. Març 2008. Després de la vaga, què?

«S'ha aprovat per assentiment i aplaudiments», va explicar ahir Màrius Martínez, ponent de l'informe del Consell Escolar, a l'acabament d'una reunió que va tenir un important quòrum. Hi van assistir 43 dels 53 consellers. Martínez, al costat del president del Consell Escolar, Pere Darder, va explicar que fins i tot el representant del sindicat USTEC-STEs, Francesc Saló, havia aplaudit al final de la reunió. Davant l'evident contradicció que suposava el suport d'USTEC a un document que avala l'autonomia i l'autofinançament dels centres, la portaveu del sindicat USTEC-STEs, Rosa Cañadell, va negar ahir, després de parlar amb el seu representant, que s'hagués donat assentiment al document. «Vam expressar la nostra discrepància respecte a l'informe, el que va passar és que no es va poder votar.» Segons una persona que va assistir a la reunió, el representant d'USTEC-STEs va assentir a favor del document i va expressar que «no estava en contra» de l'informe perquè s'havia fet molt bona feina durant aquests dos mesos d'elaboració. En total, han calgut vuit reunions per arribar a un consens.

Una altra persona que també hi era present va dir que USTEC-STEs havia fet constar en acta el rebuig al document, però que al final havia acabat aplaudint, de la mateixa manera que ho van fer els representants de CCOO i Fete-UGT. «Dues vegades ha aplaudit el representant d'USTEC», segons una font consultada. L'informe aprovat ahir són les aportacions del Consell Escolar al document de bases de la llei catalana d'educació (LEC) que va presentar el conseller Maragall i que va causar la vaga del 14 de febrer passat.

«S'accepten el 75% de les nostres propostes»

L'informe del Consell Escolar servirà ara al Departament d'Educació per a l'elaboració de l'articulat de la llei, que se sabrà el 15 d'abril. Segons va explicar ahir el president del Consell Escolar, Pere Darder, Educació fa molt cas de les recomanacions de l'òrgan: «S'accepten com a mitjana el 75% de les propostes.» En el seu informe, s'alerta que de la manera com es planteja la reforma educativa en el document de bases es podria anar cap a un procés de privatització de l'ensenyament públic. També assenyala que ara el que cal és «millorar» l'etapa de 3 a 6 anys sense fer-la obligatòria per a totes les famílies. El text rebutja que es creï un cos de directors i avala, en canvi, un procés de professionalització dels equips directius.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal