Madrid eximirà d'assistir a Educació per a la Ciutadania els alumnes objectors0

410 07/03/2008, 07:27   

Els alumnes dels centres educatius de la comunitat de Madrid que mostrin la seva objecció a l'assignatura d'Educació per a la Ciutadania quedaran exempts de cursar-la, i per tant de ser avaluats, a partir del pròxim curs 2008-2009, segons ha informat la consellera d'Educació madrilenya, Lucía Figar, després de mantenir una reunió amb diverses associacions educatives.

La consellera ha assegurat que si no hi ha cap canvi legal en la implantació del desenvolupament d'aquesta matèria en el pròxim curs, estimaran "positivament" les objeccions de consciència que es plantegin en l'àmbit de la comunitat en qualsevol centre educatiu. En aquest sentit, ha afegit que l'Executiu autonòmic donarà "instruccions" als col·legis i instituts perquè tots els objectors d'aquestes assignatura rebin "l'adequada atenció educativa" mentre duri l'horari de les classes.

L'alternativa a aquesta assignatura la decidiran els mateixos centres, que segons ha indicat Figar, ja tenen experiència amb un altre tipus de temes com el de la religió catòlica o quan un alumne per un problema concret no pot cursar una assignatura com la d'Educació Física.

Treballs o estada a la biblioteca

La dirigent ha explicat que en aquests casos l'alternativa consisteix en la realització treballs o a quedar-se a la biblioteca de manera que no sigui una "atenció discriminatòria" la que reben davant la resta dels alumnes. "No se'ls pot donar més classes extra de cap assignatura", ha afegit.

A més, va assenyalar que la decisió que prenguin els centres dependrà també de la quantitat d'objeccions que rebin. "És diferent un centre on s'han rebut les objeccions en bloc que en aquells on només n'hi ha un parell per classe", ha subratllat.

La sentència del Tribunal Superior d'Andalusia

La Conselleria d'Educació ha pres aquesta decisió després que ahir es conegués una sentència del Tribunal Superior de Justícia d'Andalusia (TSJA) en què recolzaven uns pares que havien objectat l'assignatura perquè vulnerava els seus drets a decidir com educar els seus fills d'acord amb les seves conviccions.

Figar ha assenyalat que encara que aquesta sentència es refereix a un cas concret, els arguments que recull són "de caràcter universal" i els semblen de "plena validesa". En aquest sentit, ha indicat que mentre el Tribunal Suprem no es pronunciï, el Govern de Madrid farà una lectura de la llei "al més garant possible i al més favorable possible" als drets dels pares, intentant compatibilitzar el "compliment de l'obligació legal amb l'estimació positiva de les objeccions de consciència".

La responsable de l'educació madrilenya ha indicat que davant la sentència del TSJA, el moviment d'objeccions serà més elevat després del que han transmès les mateixes organitzacions amb què ha mantingut la reunió aquest matí: el Fòrum de la Família, Professionals per l'Ètica, la Confederació Catòlica de Pares i Mares (CONCAPA), Confederació Espanyola de Centres d'Ensenyament (CECE), Fundació Sant Pau CEU i la Confederació de Pares d'Alumnes (COFAPA).

Figar va assenyalar que s'espera una "autèntica allau" en el registre de la Conselleria, que durant els dos primers mesos de l'any ha rebut 1.113 objeccions. A la comunitat de Madrid, l'assignatura d'EpC s'implantarà el pròxim curs 2008-2009 i estarà en el temari de 2n i 4t d'ESO.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal