"La supressió del Batxillerat nocturn: una agressió social" 0

1866 26/04/2008, 11:15       #Mobilitzacions, #LEC, #Comunicats,

Ja fa dies que circula amb insistència el rumor que el Departament té la intenció de suprimir el batxillerat nocturn. Ara sembla que la notícia es confirma i que ja no s'admetrà nova matrícula per al curs vinent. La cosa va de debò: el Departament ha decidit aplicar definitivament la "solució final" a l'últim reducte de l’ensenyament públic: el batxillerat.

Ja no és un rumor, sinó una notícia malauradament confirmada. El pitjor de tot això és que quadra perfectament amb el Decret de Batxillerat i amb el nou organisme previst a la LEC i al "bodri" del Pacte Nacional: el Servei Educatiu Català, la primera funció del qual serà començar a concertar el batxillerat amb la privada. Totes les peces encaixen, és la crònica d’una supressió anunciada:

  • 1r pas: s’emet un decret de batxillerat que amb l’ampliació de la franja de modalitat farà impossible que es pugui complir si no hi ha augment de plantilles. És absolutament constatable que els batxillerats nocturns i els centres amb una sola línia no podran oferir el batxillerat que preveu el decret.
  • 2n pas: el Departament es nega a tractar el tema de les assignacions de plantilles que la implantació del nou currículum de batxillerat imposa. Això ja sembla sospitós d’entrada. Per què el Departament es nega a considerar una qüestió que si no s’aborda farà impossible l’aplicació del seu propi decret?
  • 3r pas: La Disposició Addicional vuitena del decret de batxillerat diu el següent: "Tots els centres que imparteixin els ensenyaments de batxillerat oferiran com a mínim dues modalitats de batxillerat". Això obre la porta a suprimir els batxillerats a on el Departament consideri que no hi ha plantilla suficient o que li resulti massa gravós econòmicament, reconvertint a la pràctica molts IES en SES.
  • 4t pas: l’esglaó més feble de la cadena és el primer en rebre. Fa temps que el Departament la té agafada amb el nocturn. Com ja s’ha decidit quin ús es farà de la Disposició vuitena, es comença per impedir la matrícula del nocturn en previsió de la primera mesura que adoptaran: suprimir els estudis de nocturn.

Els següents passos s’albiren sense gaire esforç: després del nocturn se suprimiran els batxillerats als centres d’una sola línia al·legant que no són rendibles.
Paral·lelament, i ja amb la LEC a la mà, el Servei Educatiu Català començarà a concertar el batxillerat a l’escola privada. I si no ho aturem a temps el darrer pas serà, a la pública, demanar que l’últim apagui la llum.

No podem permetre que això passi. Demanem al professorat que es mobilitzi a favor dels estudis de nocturn i que manifesti el seu rebuig a aquesta agressió social. Avui és el nocturn, demà serà la resta del batxillerat. Defensar el nocturn és defensar l’ensenyament públic. Seguirem informant-vos.

logo aspepc·sps


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal