Alumnes i professors protesten davant el Palau de la Generalitat0

439 07/05/2008, 08:36       #Mobilitzacions,

Uns 250 estudiants i professors del Batxillerat nocturn -400 segons els organitzadors- s'han manifestat aquest vespre davant del Palau de la Generalitat, a la plaça Sant Jaume de Barcelona, per protestar contra la decisió de la conselleria d'Educació de suprimir-ho el curs que ve. Els representants dels estudiants han explicat que aquesta "no és la millor manera de millorar l'ensenyament" d'aquest cicle secundària i han demanat a la Generalitat que reconsideri la seva decisió. La manifestació ha estat convocada pels sindicats docents USTEC-STEs, ASPEPC-SPS i CGT amb el suport de l'Associació d'Estudiants Progressistes (AEP) i l'Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC).

La protesta dels estudiants és el primer pas de l'ofensiva dels sindicats d'estudiants i docents contra l'anunciada reforma del Batxillerat nocturn. Els manifestants portaven pancartes on demanaven la dimissió del conseller d'Educació, Ernest Maragall, i reclamaven el manteniment d'una modalitat en la qual es van matricular 4.900 alumnes l'any passat.

Els sindicats consideren que la supressió del Batxillerat nocturn tindrà "nefastes conseqüències" i és totalment incoherent amb la lluita contra el fracàs escolar. Cal tenir en compte que a Catalunya el 34% dels joves d'entre 18 i 24 anys no supera els estudis postobligatoris, recorda USTEC-STEs.

Segons els sindicats del professorat, a partir del proper curs reduirà a més de la meitat l'actual oferta de places. En el cas concret del Vallès Occidental, els plans de la conselleria d'Educació tancaran un terç de les aules nocturnes d'aquesta modalitat, deixant sense Batxillerat nocturn la cocapital de la comarca, Terrassa. Davant d'aquesta forta retallada de l'oferta els sindicats han convocat una vaga de professors de Batxillerat i una sèrie de mobilitzacions pel 14 de maig.

El Batxillerat nocturn no se suprimirà del tot, però l'oferta pública serà molt coixa en alguns municipis molt poblats com els del Vallès Occidental, on les places presencials nocturnes es reduiran a un terç. Poblacions de la mida de Terrassa, amb 200.000 habitants, no disposaran de places de Batxillerat nocturn, així com tampoc Montcada i Reixac. Els únics instituts que impartirien classe a la nit estarien ubicats a Cerdanyola i Sabadell, segons han denunciat els sindicats docents.

De repetir-se el mateix esquema a d'altres municipis catalans, l'oferta de places nocturnes de Batxillerat quedaran reduïdes a la meitat, es queixen els professors.

ERC i ICV-EUiA també aprofitaran el ple del Parlament de demà per demanar al conseller d'Educació i al president de la Generalitat que mantinguin el Batxillerat nocturn almenys durant el proper curs.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal