Exigeixen mantenir tota l'oferta de batxillerat nocturn0

464 08/05/2008, 08:23   

El debat sobre els estudis de nocturn està més obert que mai. Els sindicats USTEC-STEs i ASPEPC-SPS exigiran en la reunió que mantindran amb representants d'Educació que el departament mantingui, almenys durant un any, l'oferta actual de les classes de nit i que faci marxa enrere respecte a la supressió del primer curs a partir de setembre. ERC i ICV-EUiA, socis de govern de Maragall, també demanaran avui a Montilla durant el ple del Parlament una moratòria d'un any.

Les intencions del Departament d'Educació de matar el batxillerat nocturn per la via lenta i no per la ràpida, com pretenia només 10 dies enrere, no han convençut ni les formacions sòcies del govern tripartit, ERC i ICV, ni els sindicats de mestres, que avui (ahir) assistiran a una important reunió que servirà per mantenir o bé desconvocar la vaga del pròxim dia 14 als 45 instituts que en aquests moments ofereixen batxillerat nocturn. L'oferta del Departament d'Educació, que podria reduir una tercera part de l'oferta, serà determinant. Per Ricardo Rodilla, d'USTEC-STEs, és «innegociable obrir la preinscripció en tots els instituts on aquest curs s'ha fet classe, després ja es veurà». Xavier Massó, d'ASPEPC-SPS, demanarà en la reunió prevista per aquest matí una moratòria d'un any. «No acceptarem cap reducció ara», segons Massó, que va criticar que durant dos mesos negociant la reforma del batxillerat no es fes cap referència a la supressió dels estudis i de cop i volta se n'assabentessin amb «nocturnitat i traïdoria».

Els dos sindicalistes van assistir ahir a la concentració convocada també per la CGT, el Sindicat d'Estudiants i l'Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC) i que va reunir uns 150 estudiants a la plaça de Sant Jaume. També es van fer altres concentracions en altres punts de Catalunya.

Tot i que no gaires, a la plaça de Sant Jaume també hi havia professors protestant. Per Jesús Villagrau, docent de l'IES Puigcastellar de Santa Coloma de Gramenet, el batxillerat nocturn és «una segona oportunitat» que tenen molts joves que, pel que sigui, durant l'adolescència no van fer aquests estudis.

També hi havia estudiants que estudien de nit. «Al matí treballo i no m'ho puc combinar de cap altra manera, no poden eliminar aquests estudis», segons Rebeca Bellalta, una de les alumnes de l'institut Forat del Vent de Cerdanyola que va anar a la protesta amb vistoses pancartes.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal