La supressió del Batxillerat nocturn0

768 08/05/2008, 08:31       #Mesa sectorial, #LEC,

Ordre del dia:

1- Batxillerat nocturn.

2.- Torn obert de paraula.

El Director General de Batxillerat, Jaume Graells, exposa les raons del Departament per “racionalitzar” i “optimitzar” l'oferta del Batxillerat nocturn. A partir d'un informe elaborat per la Direcció general Bàsica i el Batxillerat sobre la reducció de matrícula, l'absentisme i el percentatge d'èxit escolar als estudis de nocturn i de la voluntat de potenciar l'IOC (l'Institut Obert de Catalunya) el Departament ha pres aquesta decisió que, matisa, no és en realitat fer desaparèixer el Batxillerat nocturn (!!) sinó aprofitar millor els recursos.

ASPEPC·SPS ha manifestat amb contundència el rebuig tant a les formes com al fons de la decisió presa pel Departament. Les formes perquè ha estat una mesura presa amb “premeditación, nocturnidad i alevosía”, d'esquena a la part sindical, al professorat, als alumnes i als mateixos centres. Només quan la ràpida resposta del professorat oposant-se a aquesta liquidació ha tingut prou ressò als mitjans el Departament ha accedit a parlar i a fer un pas enrere. El fons perquè és una mesura clarament regressiva socialment, pròpia d'una administració que veu l'educació com un negoci i perquè està encaminada a facilitar la privatització dels ensenyaments postobligatoris tal i com apareix a la LEC: sense Batxillerat nocturn, les acadèmies i centres privats podran oferir el Batxillerat a distància i ja sabem el que això significa així com els “paràmetres” de qualitat (?) que regeixen l'oferta educativa privada.

Com ens ha resultat difícil d'esbrinar si s'ha tractat d'una decisió fruit de la prepotència o de la incompetència i, en qualsevol cas, fos l'una o l'altra ens sembla la gota que vessa el got, hem demanat al Conseller d'Educació, senyor Ernest Maragall, que deixi de reflexionar i presenti ja la seva dimissió.

Una vegada demanada la dimissió del senyor Conseller hem demanat:

  • Una moratòria immediata sobre qualsevol decisió respecte del Batxillerat nocturn.
  • Obrir, amb normalitat, la preinscripció en tots els centres on s'ha impartit aquest any.
  • Lluny de liquidar el Batxillerat nocturn i atès que no és incompatible amb les modalitats a distància, potenciar-lo per tal d'incrementar el nombre d'alumnes amb possibilitats de continuar els estudis postobligatoris.
  • Si hi ha problemes pressupostaris que obliguen el Departament a aquest procés de liquidació de moment ralentit, suprimir tots els càrrecs superflus i els grups d'experts la contribució dels quals ha estat tan brillant i ha contribuït tan poderosament al desgavell educatiu actual i dedicar aquests fons a cobrir les partides més necessitades.

Finalment, hem demanat informació respecte de dues qüestions. La primera, referent al sistema de provisió de llocs previst per a l'IOC, atès que es preveu la seva ampliació. Hem demanat si, tenint en compte la relació de l'IOC amb les TIC, els nomenaments també seran digitals. També hem sol·licitat informació sobre les normes que regulen actualment els centres col·laboradors de l'IOC, ja que les desconeixem. En ambdós casos, el director general no ha sabut donar cap resposta i s'ha remès a una propera compareixença del director de l'IOC a la mesa sectorial.

Els representants d'ASPEPC·SPS a la Mesa Sectorial
logo aspepc·sps

Articles relacionats

La supressió del Batxillerat nocturn: una agressió social. (Comunicat ASPEPC·SPS)

Cartell "EL TETE WANTED"

Mobilitzacions i vaga 14 de maig (USTEC·STE's - ASPEPC·SPS - CGT)


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal