Resolució aprovada per la Junta de Personal Docent no universitari de Barcelona 0

727 19/05/2008, 09:01       #LEC,

REUNITS EN SESSIÓ PLENÀRIA, ELS DELEGATS I DELEGADES DE LA JUNTA DE PERSONAL DOCENT NO UNIVERSITARI DE BARCELONA, el dia 15 de maig, i després d’haver debatut i votat, han aprovat (amb els vots favorables dels delegats/des d’USTEC·STEs, ASPEPC-SPS i CGT), una resolució crítica amb l’avantprojecte de la LEC, i han acordat el següent:

convocar el professorat, per tal de mostrar el seu desacord amb l’articulat de l’avantprojecte de la LEC, a les següents mobilitzacions:

· Dimecres, 28 de maig, a les 18 h. CONCENTRACIÓ a la Pl. Sant Jaume de Barcelona

· Dimecres, 11 de juny, CONCENTRACIONS davant dels Serveis Territorials de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, a les 14 hores.

RESOLUCIÓ APROVADA:

EN DEFENSA DE L’ENSENYAMENT PÚBLIC I LA SEVA QUALITAT:

CONTINUEM REBUTJANT AQUESTA LLEI

Els delegats i delegades de les JJPP docent de l’ensenyament públic no universitari continuem rebutjant l’articulat de l’avantprojecte per una Llei d’Educació de Catalunya, presentat pel conseller.

1.- Si bé la vaga i les mobilitzacions del 14 F han donat alguns fruits importants com ara la retirada del model de gestió dels centres públics per entitats privades, el problema de la privatització continua vigent a l’avantprojecte.

En el seu articulat s’hi introdueixen procediments, com són: la municipalització dels centres públics, la provisió de direccions i llocs de treball per lliure designació en centres de zones desafavorides amb “règim retributiu extraordinari” i el model de gestió empresarial que s’estableix per als centres públics, que constitueixen passos inequívocs cap a la desestructuració de l’ensenyament públic i afavoreixen en un futur processos d’externalització i de privatització (com el que ja està patint el 0-3, o com el que es vol implantar a les escoles de persones adultes amb la potenciació de l’ensenyament no presencial, obert a la privada, i que ja està colpejant al batxillerat nocturn).

2. Sota el paraigües del “servei públic d’educació”, s’obren noves vies al finançament dels centres privats concertats, que rebran més diners públics, alhora que es mantenen com a empresa privada.

3.- El compromís d’inversió que comporta la LEC és absolutament insuficient.

4.- Estableix un model d’autofinançament comercial dels centres públics que, malgrat es respecti el finançament administratiu, conduirà a incrementar les diferències econòmiques dels centres públics per entorns socials. De fet, impulsa el model anglès de privatització, finançant els centres públics en funció de resultats i amb mecanismes d’autofinançament, i desviant fons públics a serveis educatius privats, ja sigui en el marc d’un centre o d’una zona.

5.- Configura la figura del director/a d’un centre públic com a “personal directiu”, amb règim jurídic específic, nova fórmula regulada a l’estatut bàsic de l’empleat i l’empleada pública per definir els alts càrrecs administratius, la qual cosa a més d’anar més enllà del cos de directors, els possibilitarà seleccionar i nomenar professorat com si fossin càrrecs de confiança, és a dir, per lliure designació.

6.- Desregularitza absolutament les relacions laborals:

-introdueix formes de provisió subjectives i discrecionals, que deixen una porta oberta a l’arbitrarietat.

-proposa un nou sistema retributiu jerarquitzat basat en un model d’avaluació punitiva per poder accedir a diferents categories.

7.- Estableix un model d’autonomia basat en l’actuació de les direccions i en l’obtenció de resultats escolars. Proposa increments retributius al professorat per resultats obtinguts. Tot continua indicant de forma clara que l’administració busca fórmules per defugir la seva responsabilitat en la marxa de l’ensenyament públic, tot traspassant-la als propis centres.

8.- Crea nous cossos docents propis de la Generalitat on s’hi hauran d’integrar els actuals cossos transferits, sense que es garanteixin en el seu articulat, tots els drets laborals i administratius actuals. Al contrari, n’hi ha alguns, com ara els sexennis d’interins, que es perden, així com també s’hi introdueixen incentius diferenciats –suposem que més barats- pel professorat en els primers anys d’exercici de la professió.

Els delegats i delegades de les JJPP docent fan una crida al conjunt del professorat a participar en el debat en els seus centres, a participar a les assemblees de zona, a fer el seguiment de les meses i a mobilitzar-se contra aquest avantprojecte.

Barcelona, 16 maig 2008


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal