Borsa d'interins i Plantilles curs 2008-2009 0

2128 20/05/2008, 09:32       #Mesa sectorial, #Interins i substituts,

Ordre del dia:

1.- Proposta de resolució per la qual es fixen els criteris per a l'elaboració de les plantilles dels instituts d’educació secundària, per al curs 2007-2008 i de supressió o transformació dels actuals llocs de treball.

2.- Proposat de resolució per la qual es fixen els criteris per a l'elaboració de les plantilles dels centres públics d’educació infantil i primària per al curs 2008-2009 i de supressió o transformació dels actuals llocs de treball.

Sense estar a l'ordre del dia es dóna informació sobre l'esborrany de Resolució de la gestió de la borsa de treball de personal docent interí i substitut per al curs 2008-2009.

Segons se'ns informa en la prèvia sobre la Resolució de la gestió de la borsa de treball de personal docent interí i substitut per al curs 2008-2009, possiblement el dia 22 de maig es publicarà la Resolució. Al dia següent de la publicació al DOGC s'obrirà un termini per a modificar les dades de la borsa que tindran efectes d'1 de setembre de 2008.

Es podrà:

- Modificar els Serveis Territorials demanat, inclòs el nou Servei del Maresme i Valles Oriental.

- Afegir i treure especialitats, excepte aquells acollits al pacte d'estabilitat que només podran afegir-hi.

- Manifestar la disponibilitat per treballar a primària o no, així com a cobrir reduccions de jornada, atenció a la diversitat, aules d'acollida, etc.

La primera setmana de juny a la web del Departament es publicarà la llista del personal interí el nomenament del qual era per dos cursos però ha quedat redut a un i ha de presentar la sol·licitud de destinacions provisionals del 9 al 25 de juny.

Proposta de resolució per la qual es fixen els criteris per a l’elaboració de les plantilles dels instituts d’educació secundària, per al curs 2007-2008 i de supressió o transformació dels actuals llocs de treball.

Els representats del Departament fan a mans dels sindicats presents a la Mesa un esborrany de resolució molt semblant al de cursos anteriors amb poques novetats:

1. Per tal d’atendre al fet que a partir del proper curs, tots els cursos d'ESO tenen 30 hores setmanals de classe, el departament assigna un increment de 0’35 hores de professorat per cada grup d’ESO amb ràtio alumnes/professor inferior a 25 alumnes (de 35’65 a 35’90) i un increment de 0’25 hores de professorat per cada grup d’ESO amb ràtio alumnes/professor igual o superior a 25 alumnes (de 36’05 a 36’30).

2. Desapareix la condició de tenir un 10% d’alumnat estranger per tal de posar en funcionament una aula d’acollida.

3. Enduriment de les condiciones sota les quals s’incrementaran plantilles per tal de donar compliment a la reducció de dues hores lectives del professorat que tingui entre 55 i 64 anys. S’incrementarà la dotació en 0’5 (una mitja jornada) si hi ha 4 o més professors que ho demanin, i no 3 com l’any passat. El càlcul per si hi ha més professors és també molt més restrictiu.

4. Es torna a concedir un increment de 0’5 als centres que iniciïn el pla de biblioteques “Punt edu”. ASPEPC·SPS ja va demanar el curs passat que es mantingués aquesta dotació, petició que fou rebutjada.

Els representants d’ASPEPC·SPS a la mesa:

1. Demanen que s’estableixi un mínim d’hores d’assignació pels càrrecs de coordinació dels IES, enlloc de l’actual “paquet” d’hores del quals les direccions poden disposar discrecionalment, per tal d’evitar la discrecionalitat en l'assignació de reduccions i les descompensacions que s'hi produeixen sovint.

2. Tot i saber que la resposta serà que aquest no és el lloc, com no ho era en tractar de negociar el Decret del nou batxillerat, recorden que en no augmentar ni una sola hora de professorat per impartir el batxillerat, el mateix Departament fa inviable el desplegament del seu propi decret, retret al qual s’afegeixen les altres forces sindicals.

3. Demanen que s’aclareixi el criteri segons el qual en aules d’acollida de més de 25 alumnes “es podrà assignar un augment de 0’5 o 1 dotació” (sic.). Quan es concedirà mig professor i quan se’n concedirà un?

4. S’afegeixen a la resta de forces en demanar un redactat més clar de l’apartat que regula la disposició anterior, que sembla penalitzar el fet que un IES tingui la consideració de CAEP.

5. Pregunten al Departament si prendrà en consideració que, amb el redactat de l’acord de govern corresponent, s’està concedint una reducció de dues hores lectives al professorat d’entre 55 i 64 anys, donant-se la paradoxa que aquells professors que opten per no jubilar-se i segueixen treballant reben com a “premi” un augment d’hores lectives.

6. Demanen, amb la resta de sindicats, al departament que revisi els criteris d’increment de dotacions per als centres on hi ha professors de 55 anys o més que demanen l’esmentada reducció, per restrictius.

Els representants d'ASPEPC·SPS a la Mesa Sectorial
logo aspepc·sps


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal