Sí al batxillerat nocturn0

492 21/05/2008, 08:31   

La supressió del batxillerat nocturn atempta directament contra el dret a l'educació, limita la qualificació professional de les persones i no en garanteix la igualtat d'oportunitats. Afecta, especialment, les classes socials menys benestants.

Aquesta modalitat dóna moltes oportunitats a persones que, per diverses raons, no poden cursar aquests estudis en l'horari diürn: molts advocats, enginyers, metges, empresaris... ho són després d'haver cursat aquesta opció formativa. I és que el fet de compatibilitzar els estudis amb la feina ha estat, des de sempre, una alternativa per a molts estudiants.

Si cal fer una retallada pressupostària, per què en educació? I si es vol retallar alguna cosa en educació, per què no es revisa el model de concert educatiu, que no fa sinó convertir la formació de les persones en un negoci per una determinada patronal? És paradoxal que un govern d'esquerres pretengui abolir certes estructures que funcionen perfectament i resulten un mecanisme de cohesió social. La formació juga un paper fonamental per poder construir una societat justa i digna per a tothom. D'aquesta manera, mentre alguns països hi destinen un percentatge significatiu del seu PIB, Espanya no. I a Catalunya, l'Honorable Ernest Maragall ens sorprèn amb batzegades com la de suprimir el batxillerat nocturn a canvi de poder cursar-lo a través de l'IOC. Innovar sí, però no a canvi de suprimir una fórmula que s'ha demostrat prou vàlida.

Les persones que estem a favor de l'escola pública hem de ser molt clares i contundents a l'hora de defensar la continuïtat del batxillerat nocturn. És un recurs necessari per a tothom qui vulgui continuar formant-se, cal que recordem a qui faci falta que la cultura és un dret.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal