Batxillerat nocturn en extinció0

465 27/05/2008, 08:20   

Reorganització i racionalització o bé supressió.

És la polèmica que ha esclatat a Catalunya després de la decisió de la Conselleria d'Educació de reduir el nombre de centres públics que ofereixen el Batxillerat nocturn.

Mentre sindicats i associacions d'estudiants i pares veuen en la decisió una porta oberta ala futura eliminació d'aquests estudis, el conseller Ernest Maragall insisteixen que només es tracta d'una racionalització dels recursos per quatre motius: excedent de places, alt fracàs en els estudis i absentisme i voluntat de potenciar la formació a distància.

La mesura ha tingut efectes immediats. Només 26 dels 46 centres públics que aquest any ofereixen el Batxillerat nocturn podran seguir oferint-lo el curs vinent. Aquests centres sí podran impartir el segon de Batxillerat, però en cap cas admetran nous alumnes de primer. Això vol dir que els estudiants que ja estan cursant els estudis hauran d'aprovar a la primera. Si han de repetir alguna assignatura, s'hauran de buscar un dels 26 centres als que la Generalitat ha permès seguir oferint aquests estudis.

Des dels sindicats s'ha acusat el Govern d'afavorir els centres privats. Reclamen mantenir una oferta dirigida a aquells que van deixar els estudis prematurament i que ara els combinen amb una feina.

Però la decisió és ferma.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube

Qui som i què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal