Dilema de professor0

893 31/05/2008, 18:12   

Voldria denunciar la situació en què ens hem trobat aquest any els professors de més de 55 anys. A partir d´aquesta edat els ensenyants podem demanar una reducció de l´horari lectiu, de contacte amb els alumnes, de dues hores setmanals. Aquestes hores es dediquen a altres tasques dins del centre docent, com ara la biblioteca o l´organització de tallers o laboratoris.

Però aquest dret queda greument lesionat perquè el Departament d´Educació no preveu la corresponent dotació de professorat per a les hores que es deixen d´impartir: el curs que ve, per exemple, es donarà el cas que en un institut on hi hagi set professors d´aquesta edat quedin les 14 hores de reducció sense cobrir. De fet, la normativa només preveu professorat extra en centres docents amb, com a mínim, vuit professors majors de 55 anys. I en aquest cas només es cobriran 9 de les 16 hores de reducció.

Que en un centre docent quedin aquestes hores penjades té unes conseqüències molt concretes: hi haurà determinats grups sense poder desdoblar, no es podrà atendre una part dels alumnes que necessiti reforç o alguna assignatura de batxillerat quedarà sense impartir, per posar només algun exemple. Això, o alguns companys assumiran més hores de les que els corresponen.

A mi se´m concedeix un dret però l´Administració se´n desentén completament, i com a resultat jo em sento moralment pressionat a renunciar-hi. Si decideixo agafar aquesta reducció, seré jo el responsable del fracàs escolar al meu institut? És amb aquesta política restrictiva en matèria de plantilles (i no només en el cas exposat) com el Departament d´Educació vetlla per la millora del sistema educatiu a l´ensenyament públic?


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal