El Departament ha tornat a trair el professorat0

587 04/06/2008, 09:29   

La Resolució EDU/1288/2008, de 24 d'abril estableix que els docents que tenen entre 55 i 64 anys poden reduir 2 hores lectives setmanals, que han de dedicar a tasques complementàries, que els assigna el Centre i que suposen un reforç en aspectes que, altrament, queden en un segon terme: tasques de biblioteca, suport a pràctiques dels alumnes a les empreses, etc.

Dilema de professor. La Vanguardia. MIQUEL MAS SALA

Aquesta normativa havia de suposar un alleujament de càrrega lectiva per al professorat de més edat i un benefici per als Instituts.

En la Resolució de 15 de maig de 2008, per la qual es fixen els criteris per a l'elaboració de les plantilles dels instituts d'educació secundària, per al curs 2008-2009 i de supressió o transformació dels actuals llocs de treball diu:

Per aquest concepte, s’assignarà l’increment de plantilla segons els criteris següents:

a) Nombre de professors sense comptabilitzar els de l’apartat b). Increment dotacions 8 a 16 --> 0’5; 17 o més --> 1

b) Quan en una especialitat hagi 4 o més professors que s’acullen a la reducció de 2 hores lectives s’incrementarà la plantilla en 0’5 dotació de professorat d’aquesta especialitat.

És a dir, que molts Instituts es trobaran amb 14 hores de classe que hauran de cobrir com podran, perquè Educació no els dóna cap dotació de professorat suplementària.

A veure si ens entenem, l'esperit de qualsevol Llei, en qualsevol país democràtic , és positiu; ha de suposar un benefici per al conjunt del col·lectiu al qual es dirigeix.

Doncs, segons el Departament d'Educació no és així.

Si no es cobreixen les hores lectives vacants amb nou professorat, això vol dir que la càrrega lectiva que deixen sense atendre els professors d'entre 55 i 64 anys, l'ha d'assumir la resta de professorat de cada Departament Didàctic on es produeixen aquestes reduccions. I això no és tolerable, i no ho és perquè és una traïció a la pròpia Llei.

Que així que una persona es fa gran i acumula anys de servei ha de tenir algun avantatge, clar que sí. Ara, que això suposi que ha de perjudicar els altres companys, és clar que no.

El Departament no pot pretendre penjar-se medalles de cara a la galeria, anunciant pertot arreu que fa unes lleis la mar de progressistes, quan a l'hora de la veritat, no les pot aplicar perquè l'únic que li interessa és estalviar diners en l'ensenyament públic, i deixar “de facto” sense efecte les seves pròpies normatives.

No és que ens sorprengui l'actitud del Departament, no. Ja fa massa temps que traeix els seus treballadors i la societat en general. Per posar algun exemple recent: suprimeix el batxillerat nocturn, desmantella l'educació d'adults, desregularitza l'ensenyament en centres penitenciaris, i etc., etc., etc. I ara l'últim exemple, de moment: les hores lectives que redueixen els companys d'entre 55 i 64 anys pretén que les assumeixin la resta de companys de centre, no que es cobreixin amb el corresponent augment de plantilles.

Ja n'hi ha prou de riure's del professorat!

logo aspepc·sps


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal