Montilla i Mas acorden de pactar la nova llei d'educació0

571 05/06/2008, 00:20       #LEC,

El president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, ha acceptat la proposta que li ha fet al parlament el cap de CiU, Artur Mas, de pactar la Llei d'Educació Catalana (LEC). Mas ja li ho havia proposat en força ocasions, i avui n'ha rebut una resposta positiva. Ha dit a VilaWeb: 'Ha de ser una llei de país. El d'avui ha estat un pas positiu cap al consens'. Montilla també ha dit que no hi ha cap contradicció al si del govern en l'aplicació de la tercera hora d'espanyol.

El govern i CiU hauran de perfilar ara com es concreta aquesta voluntat de pacte. De moment, Montilla ha dit que la majoria de la societat catalana és compromesa amb l'actual model d'immersió lingüística perquè ha estat un èxit i és una garantia de convivència i cohesió social.

Tot amb tot, CiU lamenta que Montilla hagi menyspreat en la seva intervenció parlamentària les al·legacions que van presentar pares, alumnes i professors a l'avantprojecte de llei.

La tercera hora s'endarrereix un any

Montilla ha estat interpel·lat sobre per què el departament d'Educació va decidir ahir d'endarrerir un any any l'obligació que imposava a les escoles de renovar el seu projecte lingüístic abans del 30 de juny amb l’objectiu és tenir temps per aprovar la nova llei d’educació, que haurà d'establir que són els centres els qui tenen autonomia per decidir com apliquen la tercera hora d’espanyol. De moment, a la pràctica, les escoles podran continuar un any més amb el projecte que ara tenen vigent.

D’aquesta manera, els centres continuen el model actual en què fan 420 hores d'espanyol, en comptes de les 665 a què obligava el decret del ministeri d'Educació espanyol. Educació, doncs, es fa enrere en la seva intenció que els escolars comencessin el curs 2008/09 fent les tres hores.

Segons que va confirmar ahir el departament a VilaWeb, Ernest Maragall ha signat una ordre, que es publicarà al DOGC, per a donar un any de marge als centres perquè modifiquin el projecte, contravenint així les instruccions que el mateix departament havia enviat a les escoles aquests dies.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal