Alerta per la relació entre drogues i fracàs escolar0

557 27/06/2008, 08:37   

L'organització no governamental Projecte Home va alertar ahir que el 81% dels menors d'entre 14 i 18 anys que l'entitat va atendre l'any passat per addicció a alguna droga -especialment al cànnabis- també tenen problemes de fracàs escolar. En el 10% dels casos, la situació encara és més greu, ja que es tracta de menors que han comès accions delictives.

El director de Projecte Home, Albert Sabatés, va presentar ahir l'informe anual de l'ONG corresponent al 2007. Durant l'any passat l'entitat va atendre 284 joves de 14 a 23 anys, però és en el tram de 14 a 18 anys on, segons han observat, s'accentua el problema del fracàs escolar. En un 51% dels casos tractats, l'absentisme escolar era habitual i les assignatures suspeses eren quatre o més, mentre que el 29% d'aquests menors havien abandonat els estudis i tampoc treballaven.

Entre aquests joves -76% nois i 24% noies- el consum més habitual pel qual havien iniciat tractament era el de cànnabis (86%), seguit de cocaïna (10%) i altres drogues (4%). D'altra banda, l'informe constata els problemes sanitaris associats al consum de drogues, ja que el 34% patien algun trastorn psicològic definit.

El 76% dels joves que inicien els programes de Projecte Home arriben a l'organització empesos per la família, que sovint s'adona dels problemes d'addicció abans que els afectats.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal