Les aules d'immigrants seran només per a l'ESO i per un mes0

494 02/07/2008, 10:59   

Els anomenats espais de benvinguda per als alumnes immigrants que arribin amb el curs començat només seran per als que hagin de cursar secundària i s'hi estaran com a molt un mes. Així ho va explicar ahir el secretari per a la Immigració, Oriol Amorós, que va comparèixer ahir a la comissió de benestar del Parlament.

La creació d'aquestes aules transitòries, que el conseller d'Educació, Ernest Maragall, va anunciar a principis d'any i que es posaran en marxa al setembre a Vic i Reus, va obrir un fort debat. Amorós el va donar per tancat ahir amb la clara reducció de l'estada dels alumnes i el fet que es limitarà als estudiants de l'ESO. A una pregunta de la diputada del PP Montserrat Nebreda, va contestar contundent: "D'escoles per a immigrants no n'hi ha ni n'hi haurà".

En un moment en què el ministre de Treball i d'Immigració, Celestino Corbacho, està començant a plantejar un enduriment de la política migratòria del govern, especialment en els criteris de reagrupament, Amorós va recordar ahir que viure en família és un dret, i va insistir en la necessitat que tots els reagrupats tinguin permís de treball. El govern català ja ha fet la proposta al de l'Estat, tot i que fins ara el ministre només s'ha pronunciat sobre la necessitat que puguin treballar els joves reagrupats. "Que les dones tinguin accés laboral és bàsic -insisteix el secretari per a la Immigració-, perquè una família que té dos sous és més forta i autònoma, no dependrà dels serveis socials i, a més, guanyem en la igualtat home-dona".

CiU va acusar el govern català de falta de lideratge en immigració, mentre que ERC va criticar les mesures de Corbacho per "poc planificades".


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal