La jornada contínua no s'aplicarà per l'efecte pervers sobre l'escola pública0

861 10/07/2008, 09:46       #LOE, #Jornada intensiva,

La jornada contínua no s'aplicarà als centres escolars de la Comunitat Valenciana "de forma definitiva durant els pròxims anys" ni es tornarà a obrir el debat en esta legislatura, segons ha anunciat hui en roda de premsa la secretària autonòmica d'Educació, Concha Gómez, la qual ha fonamentat la decisió de la Generalitat en el fet que este tipus d'horari "va en detriment de l'escola pública i del seu prestigi i té un efecte pervers", ja que desvirtua un dels seus principals fins, com és "la compensació de desigualtats".

Gómez ha recalcat que la decisió de la Conselleria d'Educació és "ferma i no té marxa enrere". Per això, ha advertit que l'obligació de seguir els horaris vigents en l'actualitat "afecta tots els centres i no és possible que cadascú per decisió del seu consell escolar aplique pel seu compte la concentració horària". La jornada contínua "no és susceptible de ser aplicada de manera independent perquè crearia notables desajustament a l'hora de triar centres per part de les famílies", ha incidit.

La secretària autonòmica ha explicat que la resolució de la Conselleria -que ha qualificat de "meditada" i "gens partidista"- es basa en el fet que en la comunitat educativa "no hi ha consens" sobre la conveniència de la jornada continuada. De fet, ha apuntat, hi ha "un rebuig frontal entre les famílies i en alguns docents, ja que en el professorat no hi ha unanimitat a pesar del suport de les entitats sindicals".

En esta línia, ha argumentat que "va en contra d'un dels principals objectius de la Conselleria, que és millorar el rendiment de l'alumnat" i, respecte d'això, ha subratllat que "la reducció horària i la concentració de matèries en horari matinal és difícilment compatible amb la lluita contra el fracàs escolar".

Per a Gómez, esta alternativa és "una reivindicació dels sindicats que va en contra del prestigi social del professorat i no té en compte els alumnes; dificulta encara més la ja complicada conciliació de la vida laboral i familiar" i xoca amb la introducció de noves matèries de la LOE i l'augment de la demanda de programes específics per a col·lectius desfavorits fora de l'horari tradicional.

Igualment, ha al·ludit al fet que que no hi ha informes tècnics que corroboren les seues bondats educatives, "més bé al contrari", ha dit, i ha postil·lat que en les comunitats autònomes on s'ha aplicat "el resultat ha estat negatiu perquè s'ha produït nombroses fugides de l'ensenyament públic al privat concertat, amb la qual cosa són aquelles famílies amb menor capacitat econòmica les que es veuen més perjudicades".

Finalment, ha rebutjat que en altres països d'Europa estiga implantada esta jornada sinó que, ha aclarit, "hi ha diferents horaris condicionats per les seues característiques i, fins i tot, a França hi ha classe els dissabte al matí", ha recordat.

ESCOLTAR "TOTES LES PARTS"

La secretària autonòmica ha comunicat la decisió de la Conselleria este matí en sengles reunions amb representants sindicals i amb les federacions d'associacions de pares per a informar-los de la decisió, presa després d'"escoltar totes les parts", estudiar els resultats d'una enquesta realitzada per l'Associació valenciana de consumidors i usuaris (Avacu), tindre en compte opinions d'experts i les experiències d'altres autonomies, ha enumerat.

Després d'açò, "no volem que la jornada contínua torne a ser motiu de conflicte ni d'enfrontament inútil en la comunitat educativa i de manera especial entre pares i professorat", ha rematat Gómez.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal