La crisi econòmica d'Educació obliga a redefinir prioritats0

528 18/07/2008, 19:04   

La crisi econòmica ha obligat el Departament Educació a replantejar-se obres i redefinir prioritats, de manera que algunes actuacions s'hauran de retardar almenys un curs. Tant el conseller d'Educació, Ernest Maragall, com el director territorial d'aquest Departament a Girona, Andreu Otero, van confirmar ahir aquest fet.

Precisament, dilluns es va celebrar una reunió a la seu de la Conselleria a Barcelona per establir els "criteris de repriorització" de les construccions i, segons va informar Otero, al setembre -a les portes del curs 2008-2009- se sabrà el llistat definitiu d'obres que finalment s'executaran.

Ernest Maragall va aclarir que el Govern té "els primers senyals" de la crisi econòmica des de fa mesos i que, per tant, aquest fet s'ha de traduir als seus pressupostos. Per remarcar la voluntat de contenció de l'executiu català, Maragall es va referir a les "mesures d'austeritat" que el president de la Generalitat va anunciar dimecres.

Ahir, el conseller va reconèixer que la conjuntura econòmica els ha obligat a "filar més prim en les urgències" a l'hora d'executar la construcció d'escoles i instituts nous. Per al conseller, "satisfer el dret a l'escolarització" i garantir la dignitat de totes les places escolars són les prioritats de la seva Conselleria. Ara bé, això farà que actuacions previstes per al proper curs quedin en segon terme i es retardin un altre. De totes maneres, el conseller va voler ressaltar que "el parc escolar no s'aturarà".

D'altra banda, ahir Ernest Maragall va dinar amb directors dels centres privats concertats de Girona, que li van transmetre les seves preocupacions davant la futura Llei d'Educació de Catalunya.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal