Maragall garanteix que els interins tindran plaça0

533 31/08/2008, 13:10       #Interins i substituts,

El conseller d'Educació, Ernest Maragall, va posar fre a les acusacions dels sindicats sobre la rescissió del nomenament de dos anys per a més de 250 interins i ahir, en la visita que va fer al nou IES de Cunit, va assegurar que tots ells tindran plaça aquest any.

Maragall ha negat que hi hagi hagut cap «manca de previsió» del seu departament i ha assegurat que, fins que no s'han sabut els resultats de les oposicions del juny, «no s'han pogut calibrar de manera detallada les conseqüències». El conseller va defensar el procediment d'incorporació de funcionaris a través de les oposicions i va dir que «tothom tindrà plaça». Maragall es va mostrar sorprès per les acusacions dels sindicats i va voler destacar «l'esforç» que està fent el departament que encapçala «per l'estabilitat de la plantilla docent». Va dir, a més, que les convocatòries d'oposicions estan donant uns bons resultats i que, en els pròxims anys, el nombre d'interins disminuirà fins a representar tan sols un 10% de la plantilla.

Aquestes declaracions les va fer coincidint amb els primers nomenaments de personal interí, i també opositor sense plaça. A aquesta circumstància, s'hi va referir Maragall per insistir en la normalitat del procés d'incorporació de professionals, que, segons assegura, no té cap «error».

Per la seva banda, els sindicats qualifiquen la situació de «greu» i acusen el departament de «manca de previsió» i de ser poc eficient; a més, aquesta setmana, en una reunió que van mantenir amb responsables d'Educació, van exigir que es garanteixi a totes les persones afectades el nomenament per a tot un curs; Educació ja va negar aquest dijous que el cessament en els nomenaments de 248 interins sigui a causa d'un error de càlcul i va assegurar que no hi havia cap compromís ferm de mantenir la feina a aquests interins, i que si han quedat temporalment sense feina és perquè no es van presentar a les últimes oposicions o bé les van suspendre. Un percentatge elevat dels qui s'han quedat sense plaça són persones que l'havien sol·licitada a les Terres de l'Ebre, una zona força escollida pels docents valencians.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal