Creen una plataforma per defensar les tres hores de català en el batxillerat0

670 14/09/2008, 23:24       #Mobilitzacions,

Objectiu: salvar per al curs que ve les tres hores de català en el batxillerat. Un grup de professors encapçalats per Josep Recorda acaba de constituir una plataforma per intentar evitar la retallada d'hores que el govern tripartit va aprovar per decret el juliol, i segons la qual les hores de català al batxillerat a la setmana es redueixen de les tres que hi havia fins ara a dues setmanals.

Segons la nova plataforma, el fet que els alumnes adolescents que han d'entrar en la universitat facin 70 hores menys de classe de català durant els dos cursos de batxillerat és molt preocupant, especialment en un moment de reculada de l'ús social del català i quan els resultats dels exàmens de selectivitat demostren que el nivell del català és molt millorable. La plataforma, que també ha analitzat les dades d'un informe recent sobre el català del Consell d'Avaluació, té la intenció de posar-se en contacte les pròximes setmanes amb les universitats, alguns escriptors, Òmnium Cultural i l'Institut d'Estudis Catalans (IEC).

En l'esfera política, el principal partit de l'oposició –CiU– també té previst fer d'aquesta retallada un cavall de batalla quan el conseller comparegui al Parlament per presentar l'inici de curs. Segons la diputada Irene Rigau, «no es pot contraposar, com fa el departament d'Educació, les hores de català a les assignatures de modalitat».

ACTE INSÒLIT

D'altra banda, i en un acte insòlit en un inici de curs, el president de Ciutadans, Albert Rivera, té previst presentar dilluns a les portes de l'escola Bogatell de Barcelona, i coincidint amb l'entrada dels alumnes al centre, una campanya denunciant l'«incompliment» de la tercera hora de castellà als centres de primària.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal