Els sindicats convocaran una nova vaga0

544 16/09/2008, 09:23       #Vaga, #Mobilitzacions, #LEC,

Tot i que ahir s'anunciava un inici tranquil dels curs 2008-2009, la normalitat sembla que no durarà gaire. Avui mateix els sindicats de mestres USTEC-STEs, Aspepc-Sps i CGT anunciaran la data de la vaga que convocaran als centres educatius aquesta mateixa tardor contra la llei d'educació de Catalunya (LEC) que es tramita al Parlament. La unitat sindical que hi va haver en l'anterior vaga del 14 de febrer s'ha trencat. CCOO i UGT, per la seva banda, també anunciaran avui altres mobilitzacions.

El sindicat USTEC-STEs, majoritari en el sector de l'ensenyament, ja ha amenaçat públicament amb una altra vaga si el govern de la Generalitat manté el seu projecte de nova llei d'educació de Catalunya (LEC) sense canvis substancials. Consideren que la nova llei d'educació suposa «un atac a l'ensenyament públic» ja que, en comptes d'apostar per millorar la xarxa de centres públics, ve a «reforçar un model que satisfaci les patronals religioses dels centres privats», han assegurat a través d'un comunicat.

Davant de la proposta de convocatòria de vaga el conseller d'Educació, Ernest Maragall, va reconèixer ahir que «evidentment» aquesta possibilitat és contemplada amb preocupació des del seu departament. Maragall prefereix «esperar que la vaga sigui convocada oficialment per fer més declaracions», un anunci que amb tota seguretat es farà avui. Sí que va voler assenyalar que no li consta que hi hagi «ni un sol diputat» que doni suport als motius dels sindicats per oposar-se a una llei que ha d'iniciar els tràmits parlamentaris previs a la seva aprovació.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal