Puigcercós exigeix a Maragall que parli amb els sindicats0

530 19/09/2008, 08:59       #Vaga,

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha demanat al conseller d'Educació, Ernest Margall, que s'assegui a parlar amb els sindicats de professors per arribar a un acord pel que fa a la Llei d'Educació. 'Indiferentment que hi hagi vaga o no, Maragall ha d'arribar a una solució negociada amb els treballadors', ha demanat el president d'ERC.

Segons Puigcercós, el Govern hauria d'intentar evitar la vaga i també li ha exigit la conciliació amb els sindicats perquè la llei sigui 'útil'. 'Els treballadors han de tenir convicció en la llei per poder millorar el nivell educatiu de Catalunya', ha expressat Puigcercós, que ha mostrat però estar d'acord amb el text legislatiu proposat pel Govern. Puigcercós ha afirmat que els professors són els que han de dur a la pràctica la llei i que si no hi estan d'acord la nova llei no servirà per millorar el nivell educatiu. Segons el president d'ERC, el marc negociador ha de ser com el què es va aconseguir amb el Pacte Nacional, on la majoria dels sindicats van signar l'acord.

El líder dels republicans ha deixat clar que la vaga convocada pels sindicats d'educació pel proper 13 de novembre és totalment lícita però que el Govern hauria de fer esforços per evitar-la. Per això, ha demanat que sigui el titular d'Educació que faci d'interlocutor amb els sindicats per evitar que la situació vagi a pitjor.

Manca de recursos i tensió

D'altra banda, el president d'ERC ha afirmat que 'la tensió està instal•lada' en alguns departaments del Govern i també en ens locals i comarcals per la manca de recursos. Puigcercós ha afirmat que cada dia que passa sense acord en matèria de finançament amb l'Estat Espanyol 'juga en contra dels interessos dels catalans'.

'A Madrid ho tenen tot fet, amb ministeris sobrants que mantenen partides pressupostàries', ha recriminat el republicà. Per això, ha afirmat que és urgent que s'acordi el finançament per Catalunya. Puigcercós també ha recordat que ERC prefereix que no hi hagi acord abans que l'acord sigui dolent però no s'ha mostrat partidari d'una pròrroga per dur la negociació més enllà del 31 de desembre.

'Negar que hi ha tensió és negar la realitat', ha afirmat el líder d'ERC que ha advertit que la tensió 'pot anar a més' si l'acord es retarda massa. 'No podem permetre l'actitud dilatòria de Madrid', ha sentenciat Puigcercós.

El líder republicà s'ha reunit aquest dijous al matí amb membres de la Diputació de Girona per tractar temes referents al finançament municipal i les vagueries.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal