La Comissió Europea proposa ampliar la baixa per maternitat fins a les 18 setmanes0

409 26/09/2008, 21:39   

La Comissió Europea té previst proposar la setmana que ve que la baixa per maternitat es prolongui de 14 a 18 setmanes, dins d'un conjunt d'iniciatives per facilitar la conciliació entre la vida professional i familiar.

La proposta inclourà a més disposicions per fer més flexible aquesta baixa i millorar el subsidi que hi està lligat, segons l'Executiu comunitari.

La mesura figura en un informe que proposa un conjunt d'accions per facilitar la conciliació entre treball i família i que serà presentat previsiblement divendres que ve.

Per una altra part, el conjunt d'iniciatives preparat per Brussel·les inclourà un pla per garantir la igualtat de tracte entre homes i dones que exerceixen una activitat independent, entre les diferents mesures per augmentar el nombre de dones empresàries.

Més guarderies

Brussel·les farà pública a més una proposta destinada a modificar la normativa sobre mesures per millorar la seguretat i salut de les treballadores embarassades i un informe que passarà revista als progressos aconseguits en els estats membres per augmentar el nombre de guarderies a la UE i fer-les més assequibles.

Els governants europeus es van comprometre fa sis anys a aconseguir que, el 2010, almenys el 90% dels nens entre 3 anys i l'edat escolar obligatòria tingués accés a guarderies, percentatge que havia d'arribar al 33% en el cas dels menors de 36 mesos.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal