Els alumnes de sisè de Primària s'enfrontaran a una prova de suficiència0

512 01/10/2008, 09:16   

Els 66.000 alumnes catalans dels centres públics i concertats que acaben d'iniciar sisè de Primària (11 i 12 anys) s'enfrontaran al maig a una prova d'avaluació que consistirà, bàsicament, a mesurar com llegeixen i escriuen en català, castellà i anglès i si dominen una sèrie d'operacions de càlcul matemàtic que haurien de conèixer a la seva edat.

El president de la Generalitat, José Montilla, ha anunciat avui que els alumnes de sisè de Primària se sotmetran a aquesta prova, que ja va avançar el conseller d'Ensenyament, Ernest Maragall, a EL PERIÓDICO, fa uns mesos en el fòrum Tribuna Barcelona.

L'examen té la finalitat de "millorar els resultats" dels alumnes quan finalitzin aquesta etapa educativa, just abans de començar la Secundària, segons ha explicat Montilla durant el debat de política general al Parlament.

El president ha concretat que la mesura començarà a aplicar-se entre els estudiants que hagin estudiat sisè durant aquest curs 2008-2009. També ha avançat que la Generalitat iniciarà el debat sobre el calendari escolar mitjançant un període de propostes des de diferents sectors socials.

Professorat extern

A diferència de les proves similars a què ara ja s'enfronten els alumnes de quart de Primària (9 anys) i segon d'ESO (14 anys), en les comissions que corregiran els exàmens hi haurà professorat extern al centre i les famílies rebran un informe individual amb els resultats de l'alumne.

Els resultats no condicionaran necessàriament el pas dels alumnes a l'ESO, però seran tinguts en compte.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal