Plataforma de professors en defensa del català al batxillerat0

526 01/10/2008, 09:20       #Mobilitzacions, #LEC,

Ens posem novament en contacte amb vosaltres per informar-vos de les accions dutes a terme fins ara per la Plataforma i les accions que caldria emprendre, acordades en l’última reunió que va tenir lloc el dia 9 de setembre a l’IES Barcelona Congrés.

Abans de tot, cal deixar ben clar que el principal objectiu de la Plataforma és aconseguir que el Departament d’Educació modifiqui l’horari dels nous batxillerats pel que fa a l’assignatura de Llengua catalana (o literatura)  i es torni a l’anterior, el que hem tingut fins al curs passat: 3 hores a 1r i a 2n de batxillerat. 

1. Accions dutes a terme:

Va ser durant els darrers mesos del curs passat, quan tots anàvem de bòlit, que el Departament d’Educació es va despenjar amb la proposta de fer uns batxillerats de només 2 hores de català (també de castellà) per al curs vinent. El passat 15 de juliol, quan tots érem de vacances, aquesta proposta es va fer oficial. 

La nostra Plataforma va enviar un correu electrònic a tots els IES de Catalunya per protestar per aquesta mesura. En només deu dies, del 20 al 30 de juny, vam aconseguir més de 200 adhesions de professors d’arreu de Catalunya i també d’alguns professors universitaris i de molts centres concertats. 

També vam enviar algunes cartes als diaris, El 9 Nou, l’Avui, El Punt..., i vam iniciar contactes amb alguns partits polítics catalans. 

2. Objectius i accions que caldria endegar: 

  1. Arribar als 1.000 adherits. Caldria informar de l’existència de la Plataforma a tots els professors de llengua catalana dels centres públics i concertats, i també als professors de les altres assignatures perquè s’adhereixin a la plataforma a través de l’adreça electrònica  professorsdecatala@gmail.com indicant nom i cognoms, centre de treball, DNI i adreça electrònica. Aquest objectiu és important per donar força als representants de la Plataforma de cara a demanar que ens rebin les institucions i entitats.
 

b) Reunió amb membres de l’Institut d’Estudis Catalans. Sabem que el Sr. Joan            Martí i Castell, president de la Secció Filològica de l’IEC, ha mostrat públicament el seu rebuig a uns batxillerats de només 2 h de llengua catalana. Caldria contactar amb ell per tal de tractar de la possibilitat de fer un acte reivindicatiu conjunt entre professors de secundària i l’Institut d’Estudis Catalans que es podria desenvolupar a la mateixa seu de l’IEC o bé en un altre lloc.  
 

  1. Reunions amb els representants dels partits polítics de l’àrea d’ensenyament. A mesura que s’estengui la nostra crida, segurament alguns diputats s’avindran a concedir-nos una entrevista al Parlament. És per això que convé mantenir-los informats de les accions de la Plataforma i estar disposats a parlar-hi si sorgeix l’oportunitat de fer-ho, sobretot ara que està a punt de començar el debat sobre la Llei d’Educació de Catalunya (LEC). La nostra veu s’hi ha de sentir.
 
  1. .Reunions amb entitats que defensen la llengua pròpia del país. Caldria contactar amb entitats com ara Òmnium Cultural, Plataforma per la Llengua, Sobirania i Progrés, Plataforma pel Dret de Decidir, Associació d’Escriptors en Llengua Catalana... (fóra bo que els nostres principals escriptors i intel·lectuals també s’adherissin a la Plataforma, i alguns ja ho han fet), com també amb els sindicats de l’ensenyament perquè es mobilitzin amb nosaltres, ja que ha de quedar clar que la nostra reivindicació no és laboral o gremial sinó de país.
 
  1. Enviar més cartes als diaris. De moment només s’han publicat cartes a tres diaris, però fóra bo que de manera reiterada se n’hi publiquin més. Caldria insistir-hi i arribar també als altres mitjans de comunicació.
 
  1. Fer arribar la reivindicació de la Plataforma a les associacions de pares i d’alumnes. Convé tenir informades aquestes associacions per fer-los veure que la reducció de les hores de llengua catalana no és un avenç sinó un retrocés en la formació bàsica de l’alumnat de batxillerat.
 
  1. Sol·licitar una reunió amb el conseller d’Educació. Caldria sol·licitar una reunió amb el conseller Ernest Maragall i presentar-li un plec d’adhesions que superi el miler d’adherits. A la reunió hi hauria d’anar un parell de professors de secundària acompanyats d’intel·lectuals de prestigi perquè li quedi clar al conseller que la nostra reivindicació no és laboral o corporativa sinó de país.
 
 

Com veieu,  la tasca a fer és important si volem aconseguir el nostre objectiu. És per això que fem una crida al professorat perquè tothom que pugui s’apunti  en alguna de les accions que hem esmentat abans o en alguna altra que no se’ns hagi acudit. També ens ho podeu fer saber a través de l’adreça  professorsdecatala@gmail.com 

Només ens en sortirem si som molts i estem units. 

Moltes gràcies pel vostre suport! 

Barcelona, setembre 2008 


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal