Consorci d'Educació de Barcelona i Informacions sobre l'Accés a Càtedra0

1899 02/10/2008, 10:17       #Mesa sectorial,

Ordre del dia:

1. Informació sobre el Consorci d'Educació de Barcelona.

2. Torn obert de paraules.

1. Informació sobre el Consorci d'Educació de Barcelona.

Hi assisteixen per part de l'Administració Pepín Beltran, directora dels serveis territorials de Barcelona ciutat, i Manel Blasco, director del Consorci d'Educació de Barcelona.

S'informa que l'antic director dels serveis territorials de Barcelona ciutat, José Antonio Garcia Saceda, és el nou director de Barcelona Comarques. A continuació se'ns comunica l'Acord de 29 de setembre de 2008 del Consell de Direcció del Consorci d'Educació de Barcelona pel qual s'insta la Generalitat i a l'ajuntament de Barcelona a fer efectiva l'assumpció de la gestió dels centres educatius per part del Consorci. Això vol dir que, a partir de l'1 de gener de 2009, la gestió dels centres educatius públics, programes de garantia social, formació professional i d'adults de la ciutat de Barcelona correspondrà al Consorci. Tot i que no està contemplat en la normativa, el Consorci té la voluntat de demanar que se li delegui la gestió dels centres privats i de la inspecció.

Segons els representants de l'administració, el professorat no es veurà afectat en cap moment per aquesta assumpció de la gestió per part del Consorci, ja que d'acord amb la Carta Municipal de Barcelona, i el decret de constitució del Consorci, els funcionaris que siguin incorporats a les plantilles de l'esmentat Consorci conserven tots els drets adquirits de què gaudeixen en el moment de la incorporació, incloses les expectatives de promoció i mobilitat. Així mateix, el personal funcionari manté el règim jurídic que tenia amb l'administració de procedència, en la qual continua en servei actiu. Malgrat que el decret esmenta la possibilitat "de ser baixa en la plantilla corresponent", el Consorci no té intenció d'aplicar-ho. Així doncs, no canvia res pel que fa a nòmines i mobilitat.

La titularitat dels centres seguirà essent de cadascuna de les administracions corresponents, així com qualsevol decisió referent a les seves plantilles. El Consorci no tindrà capacitat per contractar personal docent, ni administrativament ni laboralment. No hi haurà possibilitat de mobilitat entre centres de la Generalitat i centres municipals, excepte que sigui en comissió de serveis.

Des d'ASPEPC-SPS manifestem la nostra preocupació pel fet que encara que, inicialment, aquest traspàs no sembla afectar les condicions laborals del professorat depenent del departament d'Educació, no queden prou clares les intencions futures del Consorci perquè futurs Acords de Govern podrien modificar les condicions actuals. Així mateix, exposem la nostra convicció que el traspàs de la gestió dels centres públics de Barcelona al Consorci suposa una duplicació innecessària d'ens, amb la corresponent despesa pública inútil.

Des de la part sindical es manifesta també el temor que aquest només sigui un primer pas cap a la privatització, cosa que l'administració nega.

En resum, a partir de l'1 de gener de 2009 tota la gestió dels serveis territorials de Barcelona ciutat es traspassarà al Consorci, i el gerent en serà el Cap.

2. Torn obert de paraules.

Pel que fa a altres qüestions sorgides en el torn obert de paraula, el Departament informa que no es publicarà una nova convocatòria d'accés a càtedres fins que aparegui la llista definitiva d'aspirants seleccionats de la darrera convocatòria i que no hi ha una prevista data de publicació d'aquesta llista, tot i que el Departament manifesta que encara n'hi ha per setmanes. S'estan estudiant totes les reclamacions i afegint els punts corresponents si escau, tot i que en alguns casos també s'estan restant punts a persones a qui inicialment se'ls havien computat. El Departament manifesta que, segons l'Acord de la Mesa Sectorial, la nova convocatòria ha de publicar-se durant aquest curs 2008-2009 i no necessàriament abans de 31 de desembre de 2008.

També s'informa que probablement tots els tribunals, tant de càtedres com d'oposicions, duran a terme la seva activitat durant els mesos de juny i juliol, un cop acabat el període lectiu, per tal de no interferir en les activitats amb alumnes.

Els representants d'ASPEPC·SPS a la Mesa Sectorial
logo aspepc·sps


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal