Brussel·les proposarà avui ampliar la baixa per maternitat fins a les 18 setmanes0

418 03/10/2008, 00:55   

La Comissió Europea proposarà avui ampliar de 14 a 18 setmanes la durada mínima de la baixa per maternitat en tota la UE amb l'objectiu de millorar la conciliació entre la vida familiar i professional de les dones que acaben de donar a llum i d'augmentar la taxa d'ocupació femenina. A Espanya, la durada actual de la baixa per maternitat és de quatre mesos.

La CE vol que, com a regla general, les dones que estiguin de baixa per maternitat segueixin rebent el seu salari mensual complet. No obstant, aquesta disposició no serà obligatòria i els Estats membres podran fixar determinats límits, sempre que l'import final no sigui inferior a la prestació per malaltia.

En l'actualitat, la durada de la baixa per maternitat varia entre les 14 setmanes en un petit nombre d'Estats membres com Alemanya i les 28 setmanes en altres com la República Txeca. En algunes circumstàncies, pot arribar a les 52 setmanes, encara que només una part d'aquest període està remunerat.

Foment de la igualtat entre sexes

Brussel·les considera que una extensió de la baixa per maternitat tindrà un impacte positiu sobre l'estat de salut de les mares, ja que els permetrà recuperar-se més ràpidament del part i establir una "relació sòlida" amb el seu fill. A més, al tornar a la feina quan els seus fills siguin grans, les dones recorreran en menys grau als permisos parentals.

La iniciativa servirà també, segons l'Executiu comunitari, per garantir millor la igualtat entre homes i dones i perquè els empresaris tinguin "una idea més precisa de la durada de l'absència de les seves assalariades, ja que aquestes recorreran menys als permisos parentals".

La proposta per ampliar la durada de la baixa per maternitat forma part d'un paquet més ampli de mesures que presentarà la Comissió aquest divendres per millorar la conciliació entre vida professional i laboral. En aquest paquet es troba també una iniciativa per millorar la protecció de les dones que treballen com a autònomes.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal