Calendari escolar0

703 05/10/2008, 11:08   

Benvolgut president Montilla:

En resposta a la vostra proposta d'obrir una reflexió al voltant del calendari escolar, em permeto fer-vos arribar un suggeriment que permetria una distribució més lògica, equilibrada i propera a altres països europeus.

Primer, mantenir l'actual proporció entre dies lectius i festius.

Començar el curs prenent com a referència el 15 de setembre, avançant o retardant uns dies l'inici per fer-lo coincidir sempre en dilluns.

Allargar el curs fins a finals de juny, reduir una setmana les vacances nadalenques i suprimir les de Setmana Santa (que en ser una festivitat variable, destrossen qualsevol calendari).

Amb això hem guanyat tres setmanes. Ara només cal distribuir-les de manera equilibrada al llarg del curs: per exemple, la primera setmana de novembre, març i maig.

Com podeu veure, això ens donaria un calendari més coherent i que, a més, es pot aplicar de manera immediata. A més, com que no tinc registrada aquesta proposta, la podeu utilitzar de forma totalment gratuïta.

Així que si us sembla bé, ja podeu enviar la comissió d'experts cap a casa: diners que ens estalviarem de gastar, temps que ens estalviarem de perdre i bajanades que ens estalviarem d'escoltar.

Ara bé, si la vostra proposta anava en la línia de veure com podem convertir les escoles en dipòsits de criatures durant tot l'any (inclosos diumenges i festes de guardar), tinc l'esperança que per poder preservar la dignitat que li queda a l'escola d'aquest país, decidiu ni tan sols plantejar-la.

Abans d'acomiadar-me us demano que si la crisi us ho permet, encarregueu un informe a algun departament que expliqui per què algú com jo, amb quasi trenta anys de tasca docent en l'ensenyament públic i que voldria continuar gaudint amb la seva feina, ha d'escriure cartes com aquesta.

Rebeu una cordial salutació.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal