Maragall: 'La Llei d’Educació té en compte la veu dels docents'0

660 16/10/2008, 12:52       #Mobilitzacions, #LEC,

El conseller d’Educació, Ernest Maragall, ha assegurat que s’ha escoltat a mestres i professors en l’elaboració de la Llei d’Educació. “Em sap greu que algú pensi que la norma s’ha fet sense la veu dels docents”, ha dit. Així mateix, ha reafirmat que la llei “té el suport de la majoria dels professors” :-)

Malgrat el convenciment de Maragall, tres sindicats de mestres van convocar fa un mes una vaga pel pròxim 13 de novembre. USTEC-STEs, ASPEPC-SPS i CGT consideren que la llei convertirà els centres privats en l’eix vertebrador del sistema educatiu i que la norma no aportarà cap millora.

El tres sindicats agrupen el 70% dels professors catalans, però el conseller creu que no representen la majoria dels docents. Maragall, en una conferència organitzada per l’Ateneu Barcelonès, ha avisat que hi ha “el risc de quedar-nos encallats en petits aspectes” i ha afegit que tampoc “ens podem deixar confondre en el debat de fons”.

El titular d’Educació ha argumentat que la norma “no respon a tot, sinó que intenta trobar l’eix central de cada situació per trobar un marc estable”. Maragall ha explicat que l’autonomia, l’avaluació, la confiança en el professorat, la formació dels docents i l’articulació del territori són els aspectes claus de la norma.

En el torn de preguntes, el delegat i portaveu d’ASPEPC-SPS, Xavier Massó, ha opinat que la llei és “més del mateix” i que la nova norma no estableix cap model educatiu. El conseller ha respòs que estan en posicions distants i “em felicito d’estar en aquest terreny”.

Respecte les subvencions a les escoles que separen els alumnes per sexe, el conseller ha manifestat que per primera vegada hi ha els requisits determinats pels ajuts públics. “Em anat més enllà que mai” en aquest aspecte, ha subratllat.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal