El "modus operandi" de la secció de personal de la Delegació del Departament a Tarragona0

1193 23/10/2008, 10:09   

Molts dels docents que ja fa algun temps que treballem per al Departament d'Educació, i més concretament a les comarques de Tarragona, pensem que n'hem vistes de tots colors i que, difícilment, ens sorprendran.

Doncs no, la capacitat d'embolicar la troca (per dir-ho d'una manera suau) del personal que treballa a la delegació és il·limitada.

Aquest mes d'octubre s'han tornat a superar. Veureu.

La qüestió és que una funcionària de secundària, va gaudir primer d'un Permís per Maternitat, després una compactació per Lactància i, finalment, una compactació a càrrec de la reducció d'1/3 de jornada durant un any. Bé, aquesta funcionària es planteja que, ara, vol demanar una excedència (evidentment sense sou) per tenir cura de la seva filla que és menor de 3 anys.

A la delegació li responen que ho pot fer, però que haurà de tornar uns diners perquè, segons diuen, la docent ha incomplert la seva part en el que s'estableix en la compactació a compte de la reducció d'1/3 de jornada.

En saber aquestes notícies el primer que se li acut a qualsevol persona és preguntar a l'administració per quin motiu ha incomplert cap contracte, si no en diuen res les lleis que regulen aquests procediments ni ningú abans l'ha advertit de possibles conseqüències econòmiques; i, en tot cas, quina és la quantitat que se li reclama i de quina forma haurà de tornar els diners, si és que es demostra que s'ha de retornar alguna quantitat.

I és aquí quan l'estupefacció va en augment. Així que es van rebent les notícies de la responsable de personal de la delegació de Tarragona.

Primer s'anuncia que els diners s'han de tornar perquè així ho diu una Instrucció de la Secretària del Departament, i que la quantitat la calculi ella mateixa, que ja sap què cobra cada mes.

La següent comunicació, que respon a una demanda de més informació per part de la professora, diu que una Instrucció és una cosa interna i que s'atengui a allò que li diuen perquè no té dret a rebre més informació. Quant a la quantitat reclamada, ara, s'equivoquen i la ubiquen en un cos que no li pertany, i li diuen que ha de retornar menys dies, concretament 1 mes menys, que en la comunicació anterior, però no li concreten la quantitat. A més a més, l'apressen perquè digui ràpidament què pensa fer: continuarà volent demanar una excedència o es repensarà i així quedarà, diguem-ne, com una anècdota? Tot aquest procés està amanit amb una falta absoluta de claredat i amb la impossibilitat absoluta d'entrevistar-se amb la responsable de personal de la delegació.

Arribats en aquest punt, seria bo que ens aturéssim a reflexionar què està passant a la delegació de Tarragona perquè es permetin de tractar amb una falta absoluta de transparència i d'humanitat els docents que hi estan adscrits. Perquè en aquest escrit no es vol qüestionar que una Instrucció del departament sigui legal, ni tan sols que estigui mal aplicada; el que es vol denunciar és la negligència amb la qual els responsables de personal de la delegació de Tarragona tracten els docents. Perquè negligència és que a una persona no se li faci arribar ni el motiu pel qual es veurà obligada a retornar uns diners que li pertanyen, i negligència és no voler indicar, de cap de les maneres, quina és la quantitat reclamada, i negligència és donar informacions contradictòries en les diferents comunicacions que s'envien a la persona interessada.

I això no, en un país democràtic les actuacions negligents no hi han de tenir cabuda.

ASPEPC·SPS Tarragona
logo aspepc·sps


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal