Berlusconi enviarà la policia contra l'ocupació d'escoles0

387 23/10/2008, 12:31       #Mobilitzacions,

Presència de forces de l'ordre contra l'ocupació de facultats i escoles. Ho va anunciar ahir Silvio Berlusconi davant la inesperada onada nacional de protestes i manifestacions dels estudiants, els professors i fins i tot algun rector universitari contra una reforma parcial de l'educació que està pendent de ser aprovada pel Parlament.

La reforma preveu la retallada de més de 80.000 professors i administratius, la reducció de fons per a la investigació, la introducció de la figura del mestre únic en l'ensenyament elemental, la separació entre italians i immigrants i l'establiment d'una nota en conducta sense la qual no es podrà aprovar el curs.

"Avís als navegants", va anunciar el president Berlusconi en to ferm en una roda de premsa en què va afirmar que no permetrà l'ocupació d'escoles i universitats, de manera que va convocar a mitja tarda el ministre de l'Interior "per estudiar amb ell les intervencions de les forces de l'ordre". A més, es va queixar de la premsa i va comminar els informadors que diguessin als seus directors que, en el cas que la seva roda de premsa no rebés cobertura, les autoritats s'indignarien i es preocuparien "molt". De passada, el primer ministre va subratllar que "la televisió pública difon només imatges de protesta" (dels estudiants) i que el preocupa "aquest divorci dels mitjans respecte a la realitat".

"VAIG SER UN ALUMNE MODEL" Després d'explicar que ell va ser un "estudiant model i molt diligent, que no es va manifestar mai ni va protestar", Berlusconi va assegurar que no retirarà el decret de reforma de l'escola, va acusar l'oposició amb "un plec de les seves mentides" i va advertir als estudiants que "l'Estat ha de garantir el dret a l'estudi" i que "qui cometi delictes serà castigat". "No retrocediré ni un mil.límetre i teniu quatre anys i mig per protestar", va dir, mentre donava cops a la taula.

"¿Quan enviarà les forces de l'ordre a les redaccions dels diaris per comprovar que el seu verb és amplificat com desitja?", li va etzibar Piero Martino, cap de premsa del Partit Democràtic (PD), principal força de l'oposició. Walter Veltroni, líder del PD, va invitar a "ignorar les paraules de Berlusconi". Per la seva part, els estudiants i professors van prometre continuar. "No ens pararan", va declarar Luca De Zolt, portaveu de la Xarxa Nacional d'Escoles Mitjanes. "Són intimidacions de poca índole", van respondre els universitaris de Siena. "Són paraules de menyspreu", va afegir Stefano Vitale, de la Unió d'Estudiants de Roma. Ahir a la tarda van ser ocupades quatre facultats universitàries a Roma, dues a Torí i a Càller (Sardenya) i el rectorat de Bolonya, mentre que a Trieste, Florència, Milà i a diverses capitals del sud les classes seguien suspeses.

1.000 INSTITUTS OCUPATS

També hi havia 1.000 escoles d'ensenyament mitjà ocupades, i a Milà i a Roma s'impartien lliçons universitàries a l'aire lliure. En moltes ciutats, els estudiants es van manifestar pels carrers sense previ avís.

L'anunci que s'usarà la força pública per impedir les protestes ha despertat l'oposició, inclosa l'extrema dreta. "El Govern no accepta que la totalitat dels estudiants i els actors de l'ensenyament estiguin en desacord amb la reforma", va declarar Paolo Caratossidis, de la dretana Força Nova.

8.000 milions menys

La reforma preveu retallades per 8.000 milions d'euros. Actualment, l'educació pública italiana costa a l'any 39.000 milions (7,4% del PIB). El Govern argumenta que "hi haurà menys professors, però més ben pagats" i ha promès que el 2012 "hi haurà un augment de sou per al 40%". Berlusconi diu que els 80.000 llocs de professors i administratius s'eliminaran mitjançant el "bloqueig de la renovació" a mesura que es jubilin. Però malgrat això la retallada pressupostària ja es preveu per al pròxim curs.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal