Denuncia que la seva filla s´ha estat 3 dies de cara a la paret 0

590 24/10/2008, 10:18       #Salut laboral,

El CEIP Els Estanys de Platja d'Aro i la família d'una alumna de sis anys creuen denúncies per agressió i maltractaments, respectivament.

Uns pares asseguren que el personal docent del CEIP Els Estanys, a Platja d'Aro, maltracta psicològicament la seva filla de sis anys, alumna de primer de Primària del centre, tot mantenint-la durant tres dies asseguda en una taula apartada, de cara a la paret, separada dels altres nens i sense poder veure la pissarra. Es tractaria del càstig habitual per a la mainada que no es comporta, però als pares els sembla un abús. La versió del centre, però és ben diferent. Segons explica l'AMPA d'Els Estanys, la nena s'estava allà perquè s'havia portat malament i havia pessigat un altre alumne; i va ser el pare de l'alumna qui va causar un desgavell tot irrompent, la tarda del passat divendres, a l'aula on s'estava la seva filla per queixar-se, fer fotografies de la classe i increpar i intentar agredir la mestra i la directora del centre. L'equip directiu de l'escola ha denunciat el pare per un intent d'agressió -l'AMPA assegura que els mestres expliquen que van rebre crits i empentes- i la família també preveu accions judicials, alhora que demanarà el trasllat de centre i consideren que la denúncia és "una calúmnia". Mentrestant, els Serveis Territorials d'Educació a Girona estudien el conflicte i alerten que la nena està en edat d'escolarització obligatòria, ja que des del passat divendres no ha assistit a classe.

"El comportament del pare va ser desastrós i irrespectuós amb els altres nens", considera la regidora d'Educació de l'Ajuntament de Platja d'Aro, Caterina Coromines (CiU). L'AMPA de l'escola ha mantingut per la seva part una reunió amb la mare de la nena, que explica que "arriba a casa quasi plorant, dient que la senyoreta no li ensenya el llibre, ni li diu res". Els qui sí van plorar, apunten des de l'AMPA, van ser els altres nens de la classe, que es van esverar en veure entrar el pare enfurismat i van espantar-se fins al punt que se'ls va haver de treure de la classe. La denúncia dels pares podria estar alhora viciada, apunta el delegat d'Educació a Girona, Andreu Otero: "la directora del centre explica que el pare va posar allà la nena per fer-li la foto". La resolució d'Educació es dictarà en uns 10 dies, explica Otero.

El conflicte al CEIP de Platja d'Aro no seria aïllat, asseguren els pares de la nena castigada, que ja s'havien queixat del tracte rebut per la seva filla "a través dels canals oficials i per escrit". La família ha dirigit queixes a Educació i al Síndic de Greuges. Per la seva part, el centre ha cursat una denúncia policial per uns fets que els pares neguen, tot i que sí admeten que "vam alçar la veu".


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal