Maragall diu que el model d'aules d'acollida per a immigrants de Vic ja pot 'exportar-se'0

422 05/11/2008, 09:16   

L'Espai de Benvinguda de la ciutat ha atès 52 alumnes, dels quals 37 ja han estat escolaritzats i 15 continuen en aquestes aules. D'aquests 37 alumnes ja escolaritzats, 18 s'han integrat en un centre públic i 19, en un de concertat.

El conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha dit a Vic que el model d'Espai de Benvinguda Educativa (EBE), que es va posar en marxa en aquesta ciutat a principi del curs escolar, "ja es pot exportar a altres municipis catalans". La Generalitat va crear els EBE per acollir de manera temporal i prèvia a la seva escolarització nens immigrants amb l'objectiu de facilitar la seva integració posterior. Des del 15 de setembre, l'EBE de Vic ha atès un total de 52 alumnes arribats a la ciutat, dels quals 37 ja han estat escolaritzats, mentre que els altres 15 encara continuen en aquestes aules.

D'aquests 37 alumnes ja escolaritzats, 18 s'han integrat en un centre públic i 19, en un de concertat.

Maragall, que ha fet a Vic una valoració del primer mes i mig de funcionament d'aquest EBE, ha afegit que "el concepte, tal com està arrelant, té prou força com per atrevir-nos a pensar que és perfectament exportable". El titular d'Educació no ha donat a conèixer cap municipi concret amb el qual s'estigui treballant ja per implantar un EBE ni tampoc no ha descartat que puguin posar-se en marxa durant aquest curs.

Reus i Vic

De moment, a Catalunya només funcionen el de Vic i el de Reus (Baix Camp), encara que Maragall ha afirmat que "tant de bo tinguéssim realitats com aquestes en quinze o vint municipis més". Ernest Maragall també s'ha mostrat content, encara que al mateix temps "atent al dia a dia d'aquesta experiència, i disposat a acceptar que sobre aquest model poden sorgir variants o matisos". El conseller d'Educació ha afirmat que "tot el que sabem fins ara ens confirma que vam encertar en la concepció i disseny", però ha afegit que s'ha de seguir treballant "perquè la paraula integració guanyi per golejada a la de segregació".

Respecte a les crítiques que ha rebut des dels seus inicis l'Espai de Benvinguda Educativa, Maragall ha reconegut entendre-les perquè "tota preocupació és poca quan es parla de com es tracta als ciutadans".

L'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, ha manifestat que el resultat "és excel·lent" i que l'EBE és un instrument "de gran valor perquè permet conèixer els alumnes nouvinguts, la seva família i donar-los a conèixer l'entorn".

La mitjana d'estada a l'EBE de Vic oscil·la entre dues setmanes i un mes i per nacionalitats s'ha atès 52 alumnes d'entre 8 i 16 anys, la majoria procedents de la Xina i de països de l'Amèrica Llatina.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal