ICV avisa que l'educació posa en perill el pacte de Govern [LEC]0

541 06/11/2008, 10:13       #Mobilitzacions, #LOE, #LEC,

Iniciativa redobla el pols amb PSC i ERC per la llei que Maragall ha negociat amb CiU.

Tres dies abans de la 5a assemblea d'EUiA i a dues setmanes de la 9a assemblea d'ICV, els ecosocialistes van redoblar ahir el pols que mantenen des del juliol amb els socis de Govern pel que fa a la llei d'educació que, pactada amb CiU, la setmana que ve començarà a debatre el Parlament. Desvinculant-ho de les seves assemblees, la diputada Dolors Camats va reiterar que ICV-EUiA no recolza el projecte que els consellers Joan Saura i Francesc Baltasar ja no van secundar al Govern perquè, segons ells, incompleix el pacte d'Entesa i el Pacte Nacional per l'Educació.

La rotunditat de Camats al Parlament --que va deixar els seus socis entre incrèduls (PSC) i descol.locats (ERC)-- la va reblar a aquest diari el secretari general d'ICV, Jordi Guillot, que va dir que està en joc el pacte de Govern: "No hi ha marge per votar una llei que vagi contra els pactes d'Entesa i d'educació. Si no es modifica amb les nostres esmenes, hi votarem en contra i haurem de reflexionar sobre tot".

"REFUGI IDEOLÒGIC"

No van caure bé les explicacions que Camats va demanar al PSC i ERC per allunyar-se del pacte d'Entesa i del Pacte per l'Educació del primer tripartit. Els socis no es prenen seriosament un empipament que ICV-EUiA diu que "no és una fanfarronada" i que és paral.lela a la de sindicats i sectors educatius, però la pujada de to d'ahir va fer que sortissin a la palestra el conseller d'Educació, el socialista Ernest Maragall, i la seva antecessora, la republicana Marta Cid

Maragall va demanar a ICV "generositat" i que deixi el seu "refugi ideològic" per recolzar una llei "magnífica" que es pot "enriquir" però que no incompleix el Pacte per l'Educació. Cid, artífex d'aquest acord, va dir a aquest diari que ERC no recolzaria la llei si l'incomplís. I, com la també republicana Anna Simó, va animar al consens encara que va alertar que la llei "no pot ser només del PSC i CiU".

EL RIVAL, ENCANTAT

CiU nega que estigui assajant la sociovergència, encara que tot apunta cap a això. No rebutja d'entrada una llei del Govern, en un to de col.laboració que Oriol Pujol va presentar com a excepcional, i fia a esmenes parcials el seu suport, que el PSC dóna per descomptat. La convergent Irene Rigau va explicar que no veu equilibrada l'actitud d'ICV: "L'objectiu no és una llei sociovergent, sinó que serveixi si governa el PSC o CiU i permeti diversos desplegaments sense canviar-la".

Rigau no troba coherent que ICV es planti ara i no quan es va aprovar la LOE: "Llavors va acceptar una llei paraigua i amb esmenes de CiU. ¿A Espanya sí i a Catalunya no?". Camats replica que la LOE va introduir el concepte de "servei públic" que la llei catalana escamoteja per pressió de l'escola concertada. I Rigau conclou que la topada és pel que ICV nega: marcar perfil davant l'assemblea.

Mentre el tripartit se les té, CiU disfruta de l'espectacle. Perquè tota fissura al Govern és benvinguda. Perquè l'educació va ser un gran eix del pujolisme, i aconseguir, a l'oposició, aparèixer com a garant de la llibertat de la concertada seria un èxit. I perquè si ICV queda aïllada no afecta CiU: amb els ecosocialistes no hi ha ponts per refer, com amb ERC.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal