Llum verda per implantar el màster de secundària0

392 08/11/2008, 14:46   

Ha penjat d'un fil fins a l'últim moment, però finalment el nou màster de professorat de secundària, d'un curs de durada i que hauran de fer tots els graduats que vulguin accedir a la docència a l'ESO, el batxillerat i la FP, s'implantarà a Catalunya de forma generalitzada el proper curs en substitució del certificat d'aptitud pedagògica (CAP), que deixarà d'impartir-se de forma definitiva el 2009-10, 38 anys després de la seva creació.

Si no hi ha sorpreses d'última hora, el postgrau que ha d'ampliar i millorar la formació didàctica, pedagògica i pràctica dels futurs professors rebrà la llum verda el 3 de desembre, en la propera reunió de la junta del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) -on hi ha representats el comissionat d'Universitats i els rectors-, perquè pugui ser introduït al programa de validació d'estudis de l'agència estatal d'avaluació universitària, l'ANECA. Vuit universitats ja tenen el pla d'estudis del màster aprovat i a punt per iniciar aquest procés.

Malgrat que els rectors i el comissionat ja van comprometre's el febrer passat, en el marc del CIC, a posar fil a l'agulla perquè el postgrau s'implantés el proper curs, el postgrau no s'ha pogut desencallar fins ara. Segons va explicar la comissionada, Blanca Palmada, hi havia tres qüestions d'importància pendents de resoldre que finalment s'haurien pogut salvar.

La primera: que totes les universitats anessin a l'hora en la seva implantació; la segona: que, després de diversos intents fallits, la desaparició del CAP fos una realitat. En aquest sentit, tot i que encara resta l'aprovació definitiva del reial decret que fixa les condicions de formació i les especialitats del màster, l'entrada del document al Consell d'Estat el 15 d'octubre fa suposar que "en breu" pugui ser aprovat pel consell de ministres.

I la tercera qüestió té a veure amb el procés d'acreditació dels nous estudis per part de l'ANECA, que pot allargar-se fins a sis mesos, i que, comptant a partir de desembre, si s'exhaurís aquest termini, ja no hi hauria temps perquè fos viable. Sobre aquesta qüestió, Palmada va explicar que la direcció general d'Universitats espanyola ha proposat a l'ANECA la creació d'una subcomissió específica d'educació, destinada només a la validació d'aquest màster, que permeti escurçar fins a 3 mesos el temps d'acreditació.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal