Un alumne d'un institut de Lleida agredeix el seu monitor a classe0

676 09/11/2008, 11:57       #Salut laboral,

Un alumne de l'Institut Maria Rúbies de la Bordeta va agredir dijous el seu monitor a classe. Després de propinar-li un cop al pit, es va escapar del centre. Per aquest motiu, la direcció en va informar la Guàrdia Urbana i Educació. El docent agredit no ha denunciat el menor, que ja té expedients oberts per la seua conducta violenta. Es tracta d'un alumne amb necessitats educatives específiques i que ja té assignat un monitor o vetllador.

Un monitor de l'Institut Maria Rúbies, al barri de la Bordeta de la ciutat de Lleida, va ser agredit dijous passat per un alumne de secundària. Segons ha pogut saber aquest diari, l'estudiant, que té assignat a un vetllador a causa de les seues necessitats educatives especials, va propinar un cop al pit al monitor en el transcurs d'una classe per causes desconegudes i després es va escapar del centre educatiu.

La direcció del centre, seguint el protocol marcat per a aquests casos, va avisar la Guàrdia Urbana que un dels seus alumnes havia fugit de l'institut i també va posar els fets en coneixement del departament d'Educació. El monitor agredit forma part del col·lectiu de personal auxiliar que el departament d'Educació proporciona als centres educatius que escolaritzen alumnes amb problemes físics, psíquics o de conducta.

El vetllador va decidir no presentar una denúncia contra el menor per l'agressió, al tractar-se d'un alumne amb necessitats especials. De fet, es tracta d'un estudiant amb problemes de desestructuració familiar, que viu en un centre d'acolliment i que ja té oberts altres expedients a l'institut per conducta violenta.

Comissió de convivència

El centre educatiu de la Bordeta disposa d'una comissió de convivència, formada per una sèrie de representants dels diferents sectors de la comunitat educativa, que s'encarrega d'avaluar aquest tipus de situacions. Per la seua part, el departement d'Educació no va facilitar ahir informació sobre aquesta agressió produïda a l'institut Maria Rúbies de la Bordeta.

Així mateix, aquest tipus d'agressions no són habituals als centres educatius, però ja havia tingut lloc algun cas anteriorment. Per exemple, durant el mes de novembre de l'any 2006, un alumne de 15 anys d'un centre concertat de la localitat de Fraga va agredir un professor de l'IES Ramón J. Sender i li va propinar un cop de puny per l'esquena que el va fer caure al terra.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal